Kuvapohja_800_415_oranssi_reunus_adler-olsen

Jussi Adler-Olsen: Tapaus 64

Nete sulki silmänsä. Hän pyysi Andreasta ymmärtämään, että kaikella oli selityksensä ja että mies, joka oli syyttänyt häntä, oli itse syypää hänen onnettomuuteensa.

Sitä lukuun ottamatta kaikki piti paikkansa. Sen Nete tunnusti hillityllä äänellä.

Kaikki oli totta.

Yhden kaikkinielevän, tuskallisen silmänräpäyksen ajan Nete kuuli vain Andreaksen hengityksen. Sitten Andreas kääntyi häneen päin silmät tummina. ”Sen takia me emme siis ole saaneet lapsia”, Andreas sanoi.

 

Tapaus 64 on kehutun ja palkitun Osasto Q –sarjan neljäs osa. Yhteiskunnallisiin ongelmiin pureutuva tanskalainen dekkarisarja on viekoitellut lukijat puolelleen ympäri Pohjoismaita.

Lukulamppu tapasi kirjailija Jussi Adler-Olsenin Gotlannin dekkarifestivaaleilla. Lue Adler-Olsenin haastattelu ”Lukija on kanssakirjailijani”.

 

Sanottua Osasto Q:sta

 

”Adler-Olsen tasapainottelee mallikkaasti tappajan kerroksittain avautuvan taustan, toiminnallisten jaksojen ja komedian välillä. Hurjista käänteistä huolimatta tarina ei tunnu epäuskottavalta, eikä Pullopostia 500-sivuisenakaan käy tyhjää.

Parasta Adler-Olsen kirjoissa on se, että hän rakentaa ihmishirviöilleen kunnon taustan, joka tekee heidän tekosistaan edes jollain tapaa ymmärrettäviä kasvottomien, pelkää pahaa heijastavien sarjamurhaajien veritöiden sijasta.” –  Pertti Avola, Helsingin Sanomat

”Jussi Adler-Olsen uusin on aina The Kirja. Odotettu, kaivattu. Pullopostia yltää kirkkaasti aiemmalle, varsin korkealle tasolle, ellei lyö laudalta jopa seuraajiaan. Tältä kirjailijalta voi odottaa ihan mitä vain.” – Annika, Rakkaudesta kirjoihin

 

Tutustu kirjailijaan

 

Lukulamppu tutustui Jussi Adler-Olseniin ja Osasto Q:n kolmanteen osaan jo viime vuonna. Tutustu kirjailijaan ja kirjasarjaan:

Lue Lukulampun arvio: Jussi Adler-Olsenin Pullopostia tarkastelee rikosten kulisseja
Lue artikkeli: Tanskalaiset murhaavat jopa voileivillä: Jussi Adler-Olsen videohaastattelussa
Lue haastattelu: Jännityskirjailija Jussi Adler-Olsen: ”Romaanissa voi tapahtua mitä tahansa”

 

 

Painettuna tai e-kirjana

 

Jussi Adler-Olsenin Tapaus 64 (Journal 64, Gummerus 2015, suom. Katriina Huttunen) on saatavana sekä painettuna, kovakantisena kirjana että e-kirjana.

Painettu kirja maksaa Lukulampun kaupassa 26,70 €. Tutustu ja osta täällä. Toimitus on ilmainen ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirja maksaa Elisa Kirjassa 20,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea lukunäytteenä kirjan alun.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.