Adler-Olsen_Poika_varjoista

Jussi Adler-Olsen: Poika varjoista

Viikon kirja on Jussi Adler-Olsenin jännitysteos Poika varjoista. Osasto Q -sarjan viidennessä osassa Carl Mørck ja hänen kollegansa Rose ja Assad saavat taas ratkaistakseen yhden mahdottomalta tuntuvan tapauksen. Keskiössä ovat yhteiskunnan ulkopuolelle jääneet ryhmät, ihmiset vailla omaa kotia, maata tai kansalaisuutta. Teos on saatavana painettuna sekä e-kirjana. Tutustu teokseen ja myös Jussi Adler-Olsenin haastatteluihin Lukulampussa.

 

”Romaanissa voi tapahtua mitä tahansa”, tanskalainen kirjailija Jussi Adler-Olsen on todennut Lukulampun haastattelussa. Samassa haastattelussa hän määrittelee itsensä nimenomaan jännitys- eikä rikoskirjailijaksi: ”Rikoskirjailijan lukija haluaa lukea rikosten selvittämisestä, jännityskirjailijan haluaa nähdä pystytäänkö rikos estämään.”

Suunnitelmallisesti synopsiksesta kohti valmista käsikirjoitusta tarinoitaan työstävä Adler-Olsen haluaa, että jokaisessa suositun Osasto Q -sarjan teoksessa on mukana huumoria ja jännitystä. Silti sarjan jokaisen osan on oltava myös erilainen, itsenäinen teoksensa.

Poika varjoista -kirjassa valtion virkamies William Stark on kadonnut jäljettömiin palattuaan juuri työmatkalta Afrikasta. Kolme vuotta myöhemmin Starkin löytämisestä tulee yksi vanhoja rikoksia selvittävän Osasto Q:n tehtävistä. Käy ilmi, että johtolankoja ei tarvitse etsiä Afrikasta asti, vaan ne löytyvät paljon lähempää, Kööpenhaminan kaduilta. Viisitoistavuotias Marco kuuluu kerjäämiseen ja ryöstelyyn erikoistuneeseen siirtolaisjoukkoon, jolle Kööpenhaminan syrjäisimmätkin sivukujat ovat tuttuja. Paremman – ja rehellisemmän – elämän toivossa Marco pakenee yhteisöstä ja saa peräänsä monta vaarallista vihollista. Myös Carl Mørck haluaisi jututtaa häntä katoamistapauksen tiimoilta, ja pian Marco huomaa piilopaikkojensa käyneen vähiin.

 

Tutustu kirjailijaan

Lue ja katso Jussi Adler-Olsenin haastattelut Lukulampussa:

Jännityskirjailija Jussi Adler-Olsen: ”Romaanissa voi tapahtua mitä tahansa”
Tanskalaiset murhaavat jopa voileivillä: Jussi Adler-Olsen videohaastattelussa
Jussi Adler-Olsen: Lukija on kanssakirjailijani

Muita Jussi Adler-Olseniin liittyviä artikkeleja.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue kirjan alku

 

Jussi Adler-Olsenin teos Poika varjoista (Gummerus 2016, suom. Katriina Huttunen) on saatavana painettuna teoksena ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 28,10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täälläTeoksen voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei postitus- tai toimituskuluja.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 20,50 € – teos on ostettavissa etuhintaan 15,90 € aina 6.6.2016 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta E-kirjojakin voi ostaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.