julian_fellowes_belgravia

Julian Fellowes: Belgravia

Downton Abbeyn tekijä Julian Fellowes koukuttaa uudella kirjallaan Belgravia kuin televisosarjalla konsanaan: kirja ilmestyy maailmanlaajuisesti luku kerrallaan. Ensimmäiset kaksi lukua on nyt julkaistu suomeksi, ja ne ovat saatavina e- ja äänikirjoina. Elisa Kirjan asiakkaat voivat myös ladata ensimmäisen luvun e- tai äänikirjaa ilmaiseksi. Koko kirja on saatavana englanniksi kesällä ja suomeksi loppukesästä. Odotuksen tuskaan voit hankkia vaikkapa Downton Abbeyn palvelusväen ohjekirjan.

 

Julian Fellowesin Belgravia on lukuromaani 1840-luvun Lontoon seurapiirejä kuohuttaneesta salaisuudesta.

 

Usein kuulee väitettävän, että menneisyys on vieras maa, jossa asiat tehdään toisin. Väitteessä saattaa olla perää – ainakin se pitää ehdottomasti paikkansa, kun ajatellaan tapoja ja tottumuksia, naisten asemaa, aristokraattien valtaa ja lukemattomia muita arkipäiväisyyksiä. Toisaalta on paljon samankaltaistakin. Kunnianhimo, kateus, viha, ahneus, hyväntahtoisuus, epäitsekkyys ja ennen kaikkea rakkaus ovat vaikuttaneet inhimillisiin valintoihin aina yhtä vahvasti kuin nykyäänkin. Tämä tarina kertoo kaksi vuosisataa sitten eläneistä ihmisistä, ja silti useimmat niistä asioista mitä he tavoittelivat, mistä he katkeroittivat mielensä ja mitkä saivat intohimon liekehtimään heidän sydämessään olivat hyvin samanlaisia kuin draamat, joita saamme seurata keskuudessamme omana elinaikanamme. (Belgravia-romaanin alku)

Aatelissukuun kuuluva nuori Edmund järjestää nousukasperheelle kutsun tätinsä järjestämiin tanssiaisiin, sillä hän on rakastunut perheen kauniiseen tyttäreen Sophiaan. Tanssiaisissa nuoret ovat toistensa pauloissa, mutta juhlahumu keskeytyy tietoon Napoleonin lähestymisestä. Moni juhlijoista joutuu lähtemään suoraan taisteluun ja kaatuu Waterloon kentille paraatiasussaan. Sophian ja Edmundin välillä ehti kuitenkin tapahtua jotakin, jonka vaikutukset ravistelevat vielä vuosikymmeniä myöhemmin Lontoon uutta, hohdokasta korttelia Belgraviaa.

Kirja julkaistaan samanaikaisesti maailmanlaajuisesti luku kerrallaan. Kaksi ensimmäistä lukua ilmestyivät 14. huhtikuuta, jonka jälkeen kirjan ostaneet saavat luettavakseen joka viikko uuden luvun 10 viikon ajan. Ulkomailla on kiinnittänyt huomiota Belgravia-sovellus, jossa tarinaan liitetään musiikkia ja taustatietoa hahmoista. Toisaalta jatkokertomusformaatin on nähty olevan osa Charles Dickensin perinnettä. Lue Guardianin artikkeli.

sisaltoalue_mainospalkki

Osta e- tai äänikirja, tilaa painettu teos ennakkoon

 

Julian Fellowesin Belgravia-romaanin suomalainen kustantaja on Otava, kääntäjä on Markku Päkkilä ja äänikirjan lukija on Eero Saarinen.

Äänikirjan hinta on Elisa Kirjassa kokonaisuudessaan 23,90 €, pituus on 12 h. Kaksi ensimmäistä lukua on jo ilmestynyt. Tutustu ja osta täällä.  Kirja päivittyy uudella luvulla viikoittain aina torstaisin Elisa Kirja -sovellukseen. Jos käytät lukulaitetta tai luet tietokoneella, voit käydä lataamassa uudella luvulla päivitetyn kirjaversion torstaisin Elisa Kirja -palvelun omasta kirjahyllystä. Äänikirjan ensimmäinen luku on saatavana veloituksetta: tutustu ja osta täällä.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa kokonaisuudessaan 23,90 €. Tutustu ja osta täällä. Kirja päivittyy uudella luvulla viikoittain aina torstaisin Elisa Kirja -sovellukseen. E-kirjan ensimmäinen luku on saatavana ilmaiseksi: tutustu ja osta täällä.

Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. E- ja äänikirjoja voi ostaa itselle tai lahjaksi.

Painettu teos on tilattavissa ennakkoon Lukulampun kaupasta. Osta englanniksi hintaan 30,50 € täällä  tai 18,60 €  täällä. Suomeksi käännetty teos maksaa 32 €. Valvo saatavuutta tai tilaa ennakkoon. Tutustu teokseen täällä

Lukulampun kaupasta löytyy myös esimerkiksi Downton Abbey – ohjeet palvelusväelle -teos , Downton Abbey -sarjan tuotantokausia DVD-formaatissa ja muita Julian Fellowesin kirjoittamia teoksia. Tutustu ja tilaa täällä

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja teokset voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.