jukka_viikila_suomalainen_vuosi

Jukka Viikilä: Suomalainen vuosi

Viikon äänikirjamme on Jukka Viikilän Suomalainen vuosi, joka kartoittaa lempeästi ymmärtäen suomalaisuutta ja Suomen vuodenkiertoa. Teos on saatavana myös e-kirjana ja painettuna.

 

”Suomea kun kulkee autolla tai junalla, näkyy vain peltoa, metsää ja niitä rytmittäviä identtisiä pihapiirejä. On katsottava kartasta missä olisi nähtävää. Perhe pysähtyy maantien laitaan ja tutkii tienoota. Seitsemän kilometrin päässä olisi kivikautinen röykkiö.” (teoksen alku)

Finlandia-voittaja Jukka Viikilän uutuusteos koostuu lyhyistä tekstikatkelmista, jossa pureudutaan suomalaisuuden ytimeen. Perhe-elämää, luontokokemuksia ja vuodenkiertoa, työtä, penkkiurheilua ja kahvia – sitä kaikkea, jota suomalaisuus on, tai ainakin asioita, joita olemme tottuneet pitämään suomalaisina.

Helsingin Sanomissa Suomalaista vuotta luonnehditaan Turkka Hautalan Kansalliskirjan sukuiseksi. Arvio on pääosin kiittävä: ”Pääsääntöisesti tekstit ovat levollisia, oivaltavia ja sopivasti monikerroksisia. Itsevarmasti neljän vuodenajan mukaan jaettu teos hörähdyttelee ja pysäyttää kauniiden ilmaisujen äärelle tarpeeksi usein.” Lue koko arvio.

Kulttuuri kukoistaa -blogissa Suomalainen vuosi kiteytetään: ”Viikilän lyhyitä juttuja suomalaisesta elämänmenosta on mukava lukea yksi tai muutama kerrallaan. Ne sisältävät arjen havaintoja ja mietteitä hitusen pidemmälle vietyinä kuin itse ehtii tai tulee ajatelleeksi, muttei kuitenkaan niin syvällisiä, että pinnistelemään joutuisi.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Tutustu ja osta

Jukka Viikilän Suomalainen vuosi (Otava 2018) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 12,90 € 15.4.2018 saakka. Lukija on Jukka Viikilä itse. Tutustu ja osta täällä

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 9,90 € 15.4.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.  Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.