kirjasyksy2014

Joulun kootut kirjalahjavinkit

Tiesithän, että Lukulampun kaupasta voi tilata kirjat ilman toimituskuluja? Lukulampun kumppanin Elisa Kirjan e-kirjojen kohdalla toimitusta ei tarvitse miettiä lainkaan, sillä e-kirjan lataaminen on helppoa. Kokoamme yhteen syksyn uutuuskirjavinkkejä joulukirjaostosten varalle.

 

Kysyimme joululahjavinkkejä myös Lukulampun Facebook-sivulla. Tämä lukijan neuvo sopii taatusti monelle: ”Nuorille omilleen muuttaville ja asuville hyvä peruskeittokirja. Kotiruoka on vanha hyvä aloittelijan oppikirja ruuanlaiton saloihin.

 

9789511223078

 

Jokaiselle jotakin

Elokuussa vinkkasimme syksyn kaunokirjallisuuden kiinnostavimmista uutuuksista. Lähihistoriasta kiinnostuneelle voisi sopia vaikkapa Eeva-Kaarina Arosen Edda, joka kertoo 1950-luvun Töölöstä, kahdesta nuoresta tytöstä ja lapsuuden maagisuudesta. Syksyn dekkarien vinkkilistalta voi poimia vaikkapa rikosnovelliantologian Rikos: 7 rikostarinaa. Myös tietokirjallisuutta on ilmestynyt runsaasti. Tietokirjatärppien joululukemiseksi voisi sopia vaikkapa Antti Arnkilin Lauantaiesseet, joissa liikutaan kirjallisuuden, elokuvan ja popmusiikin maailmoissa.

Lasten- ja nuortenkirjojen vinkkilistasta voi poimia saturomaani-ikäisten lahjaksi vaikkapa Marja-Leena Mikkolan Helmenkantajan. Syksyn fantastisimmat kirjat sopivat sekä nuorille että aikuisille lukijoille. Vaikkapa Hannu Rajaniemen Kausaalienkeli tarjoaa vauhdikasta menoa. Kotoilun ystävien pakettiin voi valikoida keitto- ja sisustuskirjojen tärppejä. Ina Ruokolaisen ja Lia Gasbarran teos Suomalaisia sieniruokia italialaisella otteella yhdistää suomalaisen metsän ja italialaisen keittiön.

 

Hyvän lahjakirjan olemus

Artikkelissa Millainen on hyvä lahjakirja? mietimme, miten lahjakirjan voi valita onnistuneesti silloinkin, kun saajan mausta ei ole täyttä varmuutta. Esimerkiksi avainsanaluokittelumme auttaa toivottavasti löytämään hyvän kirjan silloin, kun tietää vastaanottajan suosivan vaikkapa tekniikasta tai ihmissuhteista kertovia kirjoja.

 

Kirjasyksy2014_lastenkirjat

 

Tutustu pintaa syvemmältä

Olemme toteuttaneet pitkin vuotta osana yritysyhteistyötämme yhdessä kustantamojen kanssa kampanjoita kiinnostavien kirjojen esiin nostamiseksi. Näistä kirjoista olemme kirjoittaneet enemmän: voit lukea kirjailijahaastatteluita tai katsoa kirjailijavideoita, lukea kirjailijatapaamisista tai vaikkapa seikkailla kirjailijan kintereillä kirjan maisemissa. Löydät nämä jutut mainos-avainsanan alta. Jos kaipaat huumoria yt-kurimukseen, tutustu Anu Holopaisen Ilmestyskirjan tätiin. Viihdyttävää historiaa löydät Enni Mustosen Lapsenpiiasta. Palkittu dekkaristi Jussi Adler-Olsen haluaa koukuttaa lukijansa Pullopostillaan. Italialainen Cristina De Stefano tuo menestysjournalisti Oriana Fallacin lähelle lukijaa elämäkertateoksessaan Oriana Fallaci – nainen ristitulessa. Janne Kuusi ottaa kantaa yhteiskuntaan ja pohtii hengellisyyttä Kasvoista kasvoihin -romaanissaan.

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi. Kuvat: ks. alkuperäisjutut.

Artikkeli on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: uutuudet.

 

 Mikä on paras saamasi joululahjakirja ja miksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.