joulukuu2016_kirjalliset_vinkit_uutuuskirjat

Joulukuun vinkit: kirjastotapahtumia ja uutuuskirjoja

On vuoden viimeisten kirjallisten vinkkien aika. Joulukuussakin ilmestyy vielä kirjoja! Vähitellen aletaan kuitenkin virittäytyä jo ensi vuoteen ja Suureen lukuseikkailuun.

 

Vielä ehdit osallistua kirjaston tapahtumaan tänä vuonna. Lukupiirit ja novelli-illat vetäytyvät vähitellen joulun viettoon, mutta ainakin alkukuusta on vielä tapahtumia useissa kirjastoissa. Katso vinkit oman kirjastosi verkkosivuilta. Esimerkiksi Jyväskylän kaupunginkirjaston kirjailtojen tiedot löytyvät täältä. Pääkaupunkiseudun kirjastojen menovinkit taas on koottu HelMet-sivuille, tänne.

Kannattaa seurata myös kotiseudun joulutapahtumia sekä kustantamojen ilmoittelua: kirjalöytöjä voi tehdä esimerkiksi ystävämyynneistä.

Ensi vuonna juhlitaan satavuotiasta Suomea. Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti tarttuvat sen myötä ajankohtaiseen aiheeseen: miten saada lapset ja nuoret lukemaan? Vuonna 2017 järjestetään Suuri lukuseikkailu, joka innostaa muun muassa perheet, koulut ja kirjastot kirjallisuuden pariin. Tutustu tapahtumaan sen verkkosivuilla. Suuren lukuseikkailun yhteistyöverkossa on jo yli sata toimijaa.

 

lukuseikkailu-pupu

 

Joulukuun uutuuskirjoja

 

Kukapa ei tuntisi Väinö Linnan Tuntematonta sotilasta? Nyt WSOY julkaisee pokkariversiona Sotaromaanin, Tuntemattoman sotilaan käsikirjoituksen. Se näyttää, millainen Suomen tunnetuin sotakirja oli alun perin, ennen kustantamon muokkauksia. ”Sotaromaani, ”alkuperäinen Tuntematon”, ei pyri kilpailemaan suomalaisille läheiseksi tulleen Tuntemattoman sotilaan kanssa, mutta kulttuurihistoriallisena dokumenttina se osoittaa, kuinka kirjallinen maku ja yhteiskunnalliset asenteet ovat muuttuneet puolessa vuosisadassa”, kustantamo toteaa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Aivan erilaisiin tunnelmiin vie Virpi Mikkosen ja  Riikka Kantinkosken Joulukirja (Cozy Publishing 2016). Koristelu- ja askarteluvinkkejä sekä reseptejä sisältävä kaunis kirja käy hyvin lahjaksikin. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Joulufiilistelyyn suosittelemme myös Lukulampun viimevuotista kirjajoulukalenteria. Tutustu täällä.

Bob Dylan voitti kirjallisuuden Nobel-palkinnon syksyllä. Nyt hänen koko tuotantonsa on kootusti yksissä kansissa englanniksi teoksessa Sanat 1961-2012 (WSOY 2016). Mukana on Hectorin suomenkielinen esipuhe. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lukulampun kauppa on toteuttu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

sisaltoalue_mainospalkki

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: Suuri Lukuseikkailu ja kustantamot
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Anna oma kirjallinen vinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.