John_steinbeck_hiiriä_ja_ihmisiä

John Steinbeck: Hiiriä ja ihmisiä

Viikon äänikirja on John Steinbeckin klassikko Hiiriä ja ihmisiä. Lyhyen mutta intensiivisen äänikirjan on lukenut Esko Salminen. Yhä uusia lukijoita kiehtova teos on saatavana myös painettuna. Tutustu teokseen ja kuuntele äänikirjan alku!

Hiiriä ja ihmisiä ilmestyi 1937. Kahden työmiehen, pienen ja kierohkon Georgen sekä suuren ja yksinkertaisen Lennien, tarina kertoo duunarielämästä ja lama-ajasta, ystävyydestä ja elämän sattumanvaraisuudesta. George haaveilee paremmasta elämästä ja kantaa samalla vastuuta hyväsydämisestä mutta kaikin tavoin kömpelöstä Lenniestä. Miehet ovat varsin erilaisia, mutta he tuntuvat kuuluvansa yhteen – aina koskettavaan tarinan loppuun saakka.

Teos on Steinbeckin läpimurtoteos; sittemmin hän sai kirjallisuuden Nobelin. Hiiriä ja ihmisiä -teoksesta löytyy lisää tietoa Wikipediasta sekä Kirjasampo-sivustolta.

 

Kirjasta sanottua

 

Kirjakuiskaaja-blogissa kannustetaan klassikoiden ja erityisesti tämän kirjan pariin: ”Hyvä klassikko auttaa muistamaan, millaista todella hyvä kirjallisuus voi olla, miten yksinkertaisista elementeistä se parhaimmillaan koostuu ja miten tuoreelta se voi tuntua jopa lähes 80 vuotta kirjoittamisensa jälkeen.”

Aamuvirkku yksisarvinen -blogissa Steinbeck rinnastetaan Veikko Huoviseen, ja kuvaillaan Hiiriä ja ihmisiä -teosta nimenomaan äänikirjana: ”Georgen ja Lennien tausta paljastuu hitaasti mutta varmasti. Tarina etenee ainakin nyt kuuntelun jälkituntuman mukaan ennen kaikkea henkilöiden repliikkien kautta. Siinä Esko Salmisen äänityö pääseekin oikeuksiinsa, hän suorastaan näyttelee repliikit! Mistään ylinäyttelystä ei mielestäni ollut kyse, vaan esimerkiksi Lennien yksinkertaisuus välittyy tämän puhetyylistä mainiosti. Toisaalta vahva äänenkäyttö auttoi myös erottamaan henkilöt toisistaan.”

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä  -teos (Tammi, suom. Jouko Linturi) on saatavana painettuna teoksena ja äänikirjana.

Painetun teoksen hinta on 25,30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täälläLukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei laskutus- tai toimituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

Äänikirjan kesto on 4 h 14 minuuttia, ja lukijana on Esko Salminen. Äänikirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksettaÄänikirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.