john_irving_ihmeiden_tie

John Irving: Ihmeiden tie

Viikon äänikirjamme on suosikkikirjailija John Irvingin teos Ihmeiden tie. Irvingin kirja on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta!

 

John Irvingin sanotaan olevan amerikkalaista nykykirjailijoista suomalaisille tutuimpia ja rakkaimpia. Tammen Keltaisen kirjaston kirjailijoista hän on kaikkein suosituin.

Teos Ihmeiden aika on hulvaton romaani Filippiineille matkustavasta kirjailijasta, jolta sydänlääkitys vie muistot ja mystinen naiskaksikko järjen.

Jesuiittapapin ja transvestiitin adoptiopoika Juan Diego on paitsi mestarikirjailija myös beetasalpaajista riippuvainen neurootikko. Nyt edessä on kiertue Filippiineille. Matkasta ei kuitenkaan tule helppo, sillä Juan Diego joutuu eroon kallisarvoisista pillereistään ja unohduksiin painuneet muistot nousevat rytinällä pintaan. Kun soppaan lisätään vielä salaperäinen naiskaksikko, jonka pauloihin Juan Diego ei mitenkään voi olla joutumatta, luvassa on muutakin kuin yltyvää kiihtymystä. Mutta keitä naiset oikein ovat? Ja miksi he eivät näy valokuvissa?

Helsingin Sanomien arvion mukaan John Irvingin koko tähänastinen tuotanto tiivistyy Ihmeiden tie -romaaniin. ”Takuuvarma resepti. Mitä sitä muutamaan, jos se toimii ja on vieläpä noussut kirjalliseksi tuotemerkiksi”, Jukka Petäjä kirjoittaa kehuvassa arviossaan. Hän kiinnittää huomiota siihen, että teoksen juonta on vaikea tiivistää ja että Irvingin aiemmat teokset kaikuvat uutuudessa mukana hyvällä tavalla, kirja on siis selvästi itsenäinen teoksensa. Lue koko arvio

Aamulehden arvios ei ole yhtä kiittävä. Kirjoituksessa kiinnitetään huomiota muun muassa teoksen eriskummallisten käänteiden keskeltä nousevaan lukemisen teemaan: ”Samalla jatkuvasti nukahteleva kirjailija lipuu unissaan lapsuuteensa; lukemisesta jo lapsena kiinnostunut poika herätti oppimishaluillaan jesuiittaveljien huomion.
Tällä Irving alleviivaa koulutuksen merkitystä sosiaalisen nousun välineenä. Samalla lukeminen on keino kehittää älyä ja mielikuvitusta.” Lue koko arvio

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

John Irvingin Ihmeiden tie (The Avenue of Mysteries, Tammi 2016, suom. Kristiina Rikman) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan pituus on 21 h 48 min, lukija on Jukka Pitkänen. Äänikirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 16,90 € 20.11.2016 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 14,90 € 20.11.2916 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 28,80 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.