john_green_teoria_katherinesta

John Green: Teoria Katherinesta

Millä voi korvata särkyneen sydämen? John Greenin Teoria Katherinesta -romaanin ehdotus vastaukseksi on matemaattinen kaava. Teoria Katherinesta on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta!

 

John Green on tunnettu sekä kirjana että elokuvana menestyneen Tähtiin kirjoitetun virheen ansiosta. Tähtiin kirjoitettu virhe on aikuistakin liikuttava syöpäsairaiden nuorten rakkauskertomus.

Myös Teoria Katherinesta on kertoo nuorista ja rakkaudesta, mutta sitä pidetään Greenin hauskimpana teoksena. Sujuvasti kerrotun tarinan päähenkilö on entinen lapsinero Colin Singleton, joka seurustelee vain Katherine-nimisten tyttöjen kanssa, vaikka peräti yhdeksästoista Katherine on juuri jättänyt hänet. Sydän säpäleinä Colin lähtee parhaan, ja ainoan, ystävänsä Hassanin kanssa roadtripille keskilänteen. Matkan ytimeksi muodostuu arkkiherttua Frans Ferdinandin hauta, rakkaussuhteiden ennustettavuutta tutkivan matemaattisen kaavan kehittely – sekä tyttö, jonka nimi ei ole Katherine. Selviääkö matkalla myös elämän tarkoitus?

Mustetta paperilla -blogissa kiitetään erityisesti kirjan erikoisia henkilöhahmoja – ja koko teostakin: ”Kolme Greenin romaania luettuani voin todeta, että täydelliseen nuortenromaaniin tarvitaan vain traagisia rakkauskuvioita, neuroottiset päähenkilöt, mysteeri ja road trip. Aivan täydellisyyttä ei tämä viimeksi suomennettu Teoria Katherinesta ole, mutta rimaa se kyllä hipoo.” Lue koko blogiarvio. Kirjakaapin avain -blogin pitäjän mukaan Teoria Katherinesta on matemaattisen ulottuvuutensa takia hieman pitkäveteinen, mutta kirjan ystävyyden kuvaus on onnistunutta: ”Jos jostain haluan erityisen positiivisesti mainita, niin Colinin ja Hassanin ystävyydestä, joka tuntuu kestävän mitä tahansa.” Lue koko blogiarvio.

John Greeniin ja hänen tuotantoonsa voi tutustua kirjailijan verkkosivuilla tai Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

John Greenin Teoria Katherinesta (An Abundance of Katherines, WSOY 2016, suom. Helene Bützow) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan pituus on 8 h 12 min ja lukija on Toni Kamula. Äänikirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 20,60 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimainen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.