johannes_anyuru_he_hukkuvat_aitiensa_kyyneliin

Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin

Viikon kirjamme on Johannes Anyurun He hukkuvat äitiensä kyyneliin. Teos on palkittu vuoden 2017 kaunokirjallisuuden August-palkinnon voittajana, ja Anuyry on mukana Helsinki Lit 2018 -kirjallisuustapahtumassa. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

 

Eräänä talvi-iltana kolme Isisin kannattajaa hyökkää kirjakauppaan. Ammuskelu alkaa, paniikki leviää ja osa kirjakaupassa olleista ihmisistä jää panttivangeiksi. Kesken hyökkäyksen nuori nainen, jonka tehtävänä on videoida tapahtumat, kääntyy kumppaninsa puoleen ja kuiskaa: ”Tämä on väärin. Meidän ei pitäisi olla täällä. Meidän pitäisi häipyä.”

Ruotsalaisen Johannes Anyurun teosta He hukkuvat äitiensä kyyneliin on kuvattu pakahduttavan ajankohtaiseksi. Palkittu romaani on dystopia apartheid-yhteiskunnasta, jossa eurooppalaisista arvoista on tullut totalitäärisiä totuuksia, mutta myös tarina rohkeasta yrityksestä luoda vaihtoehtoisia versioita hirvittävälle tulevaisuudelle.

Lukuisa-blogissa lukukokemusta on kuvattu palkitsevaksi ja kirjaa hienoksi ja liikuttavaksi. Ote blogiarviosta: ”– He hukkuvat äitiensä kyyneliin istuu tiukasti tähän aikaan. Se on yhteiskuntakriittinen ja poliittinen. Se kertoo asioista, jotka tulevat tapahtumaan, ellemme tee jotain.” Lue koko blogiarvioMona Eid kirjoittaa Ruskeat tytöt -sivustolla: ”Anyurun teos on yhteiskunnallinen ja ajassa kiinni oleva kertomus ulkopuolisuuden tunteista, traumoista, ja pelosta mutta lopulta se kertoo myös kaikenkattavasta äidinrakkaudesta, josta teoksen nimikin kertoo.” Lue koko arvio.

Johannes Anyuru on mukana Helsinki Lit 2018 -tapahtumassa. Lue lisää täältä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

Johannes Anyurun He hukkuvat äitiensä kyyneliin (De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, S&S 2018, suom. Outi Menna) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 9,90 € 31.5.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.