toinen_tuntematon

Johanna Catani ja Lari Mäkelä (toim.): Toinen tuntematon

Millaisia olivat Tuntemattoman sotilaan naishahmot? Viikon äänikirjamme Tuntematon toinen antaa äänen Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan naisille useiden nykykirjailijoiden kertomana. Teos on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna. Kuuntele äänikirjan alku tai lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

Joukko suomalaisia nykykirjailijoita kertoo, millaisia tarinoita Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan naishahmojen taakse voisi kätkeytyä. Esimerkiksi: Kuinka kotirintama pärjää ankarina sotavuosina miesten ollessa rintamalla? Mitä Paloaukean lotta näkee luutnantti Lammiossa ja miksi antaa tälle kuitenkin pakit? Miten toivutaan Vuorelan kotona, kun Kariluodon kirjoittama kaatumisviesti saapuu? Mitä kerrottavaa on Sirkalla, Kariluodon lemmekkäitä kirjeitä lukevalla rakastetulla?

Tuntematon toinen -kirjassa on yli 20 itsenäistä novellia tunnetuilta suomalaisilta nykykirjailijoilta. Mukana ovat esimerkiksi Katja Kettu, Tommi Kinnunen, Riikka Pulkkinen, Minna Rytisalo ja Tapio Koivukari.

Juuri ilmestynyttä kirjaa on esitelty esimerkiksi Iltalehden sivuilla. Kirjailija Petri Tamminen kertoo omasta kirjoitusprosessistaan ja siitä, miksi hän päätyi kirjoittamaan Riitaojasta: – Riitaojaan Linna pakkasi kaiken pelon ja monelle hän on siksi varmasti myös kiusaannuttava hahmo. Riitaoja ei osaa viheltää hyvin tai veistellä pulikoita, hän vain pelkää. Mutta jos itse olisin rintamalla, käyttäytyisin kuin Riitaoja, pelkäämällä, Tamminen tiivistää. Lue koko artikkeli.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogissa monien Toinen tuntematon -teos novellien sanotaan olevan säväyttäviä ja koko teoksen hyvällä tavalla kirjava. Bloginpitäjä kirjoittaa: ”Novellikokoelman rakenne on lukijaystävällinen. Joka novellia edeltää sitaatti Linnan romaanista, jolloin lukija pääsee orientoitumaan, mikä romaanin henkilö ja minkälainen tunnelma tai tilanne on novellin lähtökohtana.” Lue koko blogiarvio.

Tutustu Toinen tuntematon -kirjasivuun.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta

Johanna Catanin ja Lari Mäkelän toimittama teos Toinen tuntematon (WSOY 2017) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Äänikirjan pituus on 8 h 38 min, lukija on Erja Manto. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 26,90 €. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.