jo_nesbo_torakat

Jo Nesbø: Torakat

Viikon äänikirjamme tarjoaa norjalaista, mutta aina Thaimaahan saakka johdattavaa,  jännitystä. Jo Nesbøn Torakat-dekkarissa Norjan Thaimaan-suurlähettiläs löytyy murhattuna bangkokilaisesta bordellista ja Harry Hole lähtee tutkimaan asiaa. Kirja on saatavana ääni- ja e-kirjana; pokkarista on juuri ilmestymässä uusi painos.

 

Jo Nesbø on kirjailija ja muusikko, aiemmalta ammatiltaan pörssimeklari. Tänään hän on yksi Norjan kansainvälisestikin suosituimmista kirjailijoista, ja Harry Hole on monen lukijan suosikkihahmo. Torakat on Nesbøn toinen Harry Hole -teos.

Nesbøn tarinaan ja tuotantoon voi tutustua sekä lukemalla että videoita katsomalla hänen kirjailijakotisivuillaan.  Sivuilla on myös Meet Harry Hole -osio.  Nesbøsta ja hänen tuotannostaan on kerrottu myös suomenkielisessä Wikipedia-artikkelissa.

Torakat-teos kertoo siis Norjaan Thaimaan-suurlähettilään murhasta, joka tapahtuu vieläpä bangkokilaisessa bordellissa. Norjan poliisi koettaa hoitaa asian mahdollisimman huomaamattomasti ja lähettää Thaimaahan Harry Holen. Jahdatessaan säälimätöntä murhaajaa Hole ajautuu Bangkokin syrjäkujien oopiumluoliin, bordelleihin, vedonlyöntipaikkoihin, strippibaareihin ja ottaa kosketusta pedofiilirinkeihin – hengenvaarallisesti.

Iltaluvut-blogissa teosta luonnehditaan laatujännäriksi ja kiitetään siitä, ettei se ole liian uskottava: ”Tarina koukuttaa hyvin, yllättäviä käänteitä tapahtuu jatkuvasti ja kerronta on sujuvaa ja nopeasti eteenpäin menevää. Thaimaalaisen kulttuurin kuvausta on ihan sopivasti tällaiseen kirjaan ja henkilöhahmotkaan eivät jää liian pinnallisiksi. Myös Holen taistelu viinanhimoa vastaan on kuvattu aidontuntoisesti. Juoni sinällään on joiltain osin aika epäuskottava, mutta eipä kirja mitään faktaa yritä ollakaan. Ja hyvä niin.” Lue koko blogiarvio.  Savon Sanomissa on arvioitu jo vuonna 2009, että Harry Hole on liki täydellinen dekkarihahmo. Lue arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

Jo Nesbøn Torakat (Kakerlakkene, suom. Outi Menna, Johnny Kniga, 1. painos 2009) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 17,90 € Elisa Kirjassa; äänikirja on saatavana etuhintaan 4,90 € 31.3.2017 saakka. Kirjan pituus on 13 h 8 min, lukija on Jukka Pitkänen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 11,90 € Elisa Kirjassa; e-kirja on saatavanana etuhintaan 4,90 € 31.3.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.

Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu, pehmeäkantinen teos maksaa 11 € Lukulampun kaupassa. Uusi painos ilmestyy 15.3.2017, kirjan voi jo tilata ennakkoon. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.