Jhumpa Lahiri Tulvaniitty

Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty

Viikon kirjamme on Jhumpa Lahirin Tulvaniitty. Romaani on saatavana kovakantisena Lukulampun kaupasta sekä Elisa Kirjan e-kirjana. Tutustu teokseen ja lue myös lukunäyte!

 

Jhumpa Lahiri on Suomessakin hyvin tunnettu ja suosittu intialais-amerikkalainen kirjailija. Hän menestyi heti ensiteoksellaan: novellikokoelma Tämä siunattu koti sai Pulitzer-palkinnon vuonna 2000. Kaikissa Lahirin teoksissa, niin novellikokoelmissa kuin romaaneissa, on kantavana teemana kulttuuri-identiteetti. Hän kertoo intialaislähtöisisten siirtolaisten elämästä Yhdysvalloissa ja pohtii, millaisia haasteita ja tilanteita uusi kulttuuriympäristö aiheuttaa.

 

Tarkkanäköistä yksilön ja yhteisön kuvausta

 

Tulvaniitty on romaani veljistä kahden maailman välillä, naisesta kahden miehen välillä ja rakkaudesta, joka yltää yli kuoleman. Veljekset Subhash ja Udayan ovat lapsina erottamattomat. Vuodet kuitenkin vievät heitä erilleen, ja 1960-luvulla, vallankumouksen repimässä Intiassa, Udayan päätyy kommunistiseen liikkeeseen. Subhash taas muuttaa Amerikkaan, kapitalismin ytimeen. Veljesten elämässä on myös viehättävä nainen, Gauri, jota menneisyys ei jätä rauhaan ja jota molemmat veljet vuorollaan rakastavat.

Tarina kertoo, kuinka perhesiteet lopulta määrittelevät, keitä olemme.

Lisää tietoa teoksista, kirjailijasta ja tämän muusta tuotannosta löytyy Jhumpa Lahirin viralliselta kirjailijasivustoltaLiisa Rinne on kirjoittanut Maailman kirjan -sivustolla Tulvaniitystä seuraavasti:

Ajan ja paikan leikkaukset toimivat romaanissa hienosti. Niiden myötä lukijan täytyy ottaa uusi asento juuri kun ajattelee että mihinkäs suuntaan tämä tästä etenee vai eteneekö lainkaan. Kyllä etenee. Tulvaniityn rakenne, kahdeksaan osaan jaettu tarina ja eri kertojaäänet luovat teokselle hyvän rytmin. Tarina etenee Lahirin kauniin kielen, täsmällisten lauseiden tahdittamana.

Ja: Tulvaniitty ei ole mitenkään vaikea teos, mutta syvällinen se on.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Painettuna tai e-kirjana

Jhumpa Lahirin teos Tulvaniitty (The Lowland, Tammi 2014, suom. Sari Karhulahti) on saatavana sekä painettuna että e-kirjana.

Painettu, kovakantinen teos maksaa 29,70 € Lukulampun kaupassa.. Toimitus on ilmainen, ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

Tulvaniitty on mukana Elisa Kirjan kesäkampanjassa ja maksaa 30.6.2015 asti 4,90 € e-kirjana (norm. 14,90 €). Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan lukunäytteen. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Tutustu myös muihin Elisa Kirjan kesäetuihin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.