jessie_burton_nukkekaappi

Jessie Burton: Nukkekaappi

Viikon kirjamme johdattaa 1600-luvun Amsterdamiin ja hämmästyttävästi aitoa kotia muistuttavan nukkekaapin luokse. Jessie Burton menestynyt esikoisromaani on saatavana painettuna ja e-kirjana. Lue e-kirjan alku!

 

Jessie Burton on lontoolainen lontoolainen kirjailija ja näyttelijä. Nukkekaappi-esikoisromaani on löytänyt runsaasti lukijoita, ja tarinan pohjalta on tekeillä myös BBC:n tv-sarja.

Nukkekaapin tarina sijoittuu vuoteen 1686 ja kutkuttaa mielikuvitusta. Nuori aviovaimo Nella koputtaa uuden kotinsa oveen Amsterdamissa. Vastassa ei olekaan hänen miehensä, kauppias Johannes Brandt, vaan tämän synkkä ja teräväkielinen sisko ja kaksi omituista palvelijaa. Kun Johannes lopulta saapuu, hänellä on mukanaan erikoinen häälahja: nukkekaappi, joka on tarkka kopio heidän kodistaan. Nella alkaa sisustaa pienoistaloaan, mutta mystinen miniatyyritaiteilija lähettää pyytämättä esineitä, jotka tuntuvat ennustavan tulevaa ja vihjaavan talon kätkemiin salaisuuksiin.

Ullan kirjat -blogissa Nukkekaappia verrataan mm. Donna Tarttin Tikliin. Bloggari luonnehtii: ”Nukkekaappi on yllättävä, ahmittava lukuromaani rakkaudesta ja petoksesta.” Ja: ”Romaanin keskeinen matka on Nellan kypsyminen, ja se tuottaa kärsimyksiä ihmisille, joita hän on oppinut rakastamaan. Perhesalaisuudet pyrkivät esiin vääjäämättä. Tämä hieno historiallinen romaani heijastaa elämän täyteyttä, jossa kasvu ja suru väistämättä sekoittuvat. ” Lue koko blogiarvio.

Kirjaluotsi-blogissa kirjaa kiitetään miljöökuvauksesta ja yllätyksellisyydestä: ”Burton on mestari luomaan tunnelmaa ja hän on selvästi tehnyt mittavaa taustatutkimusta luodakseen uskottavan kulissin historialliselle perhemysteerilleen. Amsterdamin koleat kadut ja sen ajan ankara ja kaksinaismoralistinen ilmapiiri heräävät eloon.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Jessie Burtonin Nukkekaappi (The Miniaturist, Otava 2017, suom. Markku Päkkilä) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 33 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteuttu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 22,50 € Elisa Kirjassa; 31.1.2017 saakka kirja on saatavana etuhintaan 16,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. E-kirjoja voi ostaa itselle tai lahjaksi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.