jarkko_sipila_helsingin_pimea_puoli

Jarkko Sipilä: Helsingin pimeä puoli – rikoskävelyllä Helsingin keskustassa

Viikon äänikirjamme on Jarkko Sipilän Helsingin pimeä puoli – rikoskävelyllä Helsingin keskustassa. Teos esittelee Helsingin pahat paikat. Se on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Millaisia rikoksia Helsingissä on tapahtunut menneinä aikoina? Entä 2000-luvulla? Sen tietää rikostoimittaja ja -kirjailija Jarkko Sipilä.

Sipilä on vetänyt Helsingin keskustassa rikosaiheisia kävelyjä vuosien ajan. Kävelyjen, ja niiden kautta tapahtuneiden kohtaamisten ja keskustelujen, myötä Sipilä sai idean kirjasta, joka esittelisi Helsingin rikoshistoriaa tietyllä maantieteellisellä alueella. Näin syntyi Helsingin pimeä puoli – rikoskävelyllä Helsingin keskustassa

”Tarinoiden etsiminen oli kirjan tekemisen paras vaihe. Lähteinä olivat arkistot, vanhat lehdet, kirjat, haastattelut ja jopa omat muistot muutamissa rikosjutuissa”, Sipilä kertoo kirjailijasivustollaan. Lue koko kirjoitus. ”Sipilän esittelemien tapahtumien aikajana on pitkä, 1700-luvulta nykypäivään. Tapausten perusteella ihmisluonne ei ole vuosisatojen aikana ainakaan jalostunut, vaan ihminen on edelleen julma olento”, kerrotaan Kirjavinkeissä. Lue koko kirjoitus.

Helsingin pimeä puoli sopii kuunneltavaksi niin kotioloissa kuin kävelylläkin: teos tutustuttaa jopa sataan Helsingin pahaan paikkaan, joten sen opastuksella voi tehdä omatoimisen rikoskävelyn.

Lue myös Lukulampussa aiemmin ilmestynyt haastattelu: Jarkko Sipilä on kiinnostunut elämäkerroista ja historiasta.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Jarkko Sipilän Helsingin pimeä puoli – rikoskävelyllä Helsingin keskustassa (Tammi 2018) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 7 t 25 min, lukija on Pertti Koivula. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 13,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun, pehmeäkantisen teoksen hinta on 18,10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.