jani_toivola_kirja_tytolleni

Jani Toivola: Kirja tytölleni

Viikon äänikirjamme on Jani Toivolan Kirja tytölleni. Vanhemmuutta rehellisesti ja omakohtaisesti tarkasteleva teos on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku tai lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

”Sinä olet poiminut minulta paljon ilmeitä ja eleitä. Joskus katson sinua ja mietin, miten muut hyväksyvät ilmeikkäät kasvosi. Huomaan, että pelko johtuu omasta kokemuksestani: lapsuudestani ja nuoruudestani, jolloin pelkäsin usein olevani liikaa. Yritin kaikin voimin olla hillitympi ja vähemmän kaikkea. En halua jarrutella sinua. Haluan uskaltaa kulkea rinnallasi ja antaa sinun olla juuri sellainen kuin sinä olet. Sinä vahvistat minussa uskallusta olla itseni näköinen.” (kirjan alusta)

Jani Toivola on kansanedustaja, näyttelijä, juontaja ja pienen tyttären isä. Kirjassaan Kirja tytölleni hän kertoo vanhemmuuteen kasvamisesta, vanhemman ja lapsen suhteesta ja siitä, miten vaikeista ja toivottomalta tuntuvistakin ajoista voi päästä eteenpäin. Äänikirjan omakohtaisuutta lisää se, että Toivola lukee kirjan itse.

Reader, why did I marry him? -kirjablogin pitäjä on kuunnellut Kirja tytölleni -teoksen ensimmäisenä äänikirjanaan ja pohtii sekä kuuntelu- että kirjakokemusta. Kiittävä arvio päättyy kiteytykseen: ”Peittelemättömän selväsanaisesti haluan todeta, että fanitan Jani Toivolaa. Hänen ajattelunsa on tarkkaa ja lähestyttävää ja hänellä on kyky kirjoittaa niin, että hänen ajatuksensa siirtyvät matkaeväiksi lukija (kuulijan) reppuun. Lopuksi haluan vielä lähettää sekä terveisiä Ailille että lausua Jani Toivolalle supersuuret kiitokset siitä, että hän jakoi elämäänsä kanssani.” Lue koko blogiarvio.

Kirjailija Helmi Kekkonen kirjoittaa Toivolan teoksesta: ”Tämänkaltainen puhe vanhemmuudesta (kuin myös tasa-arvosta, työkulttuurista ja sukupuolinormeista) on juuri sellaista puhetta jota tarvitaan. Se pyytää kuuntelemaan ja katsomaan, se rauhoittaa. Se on syvästi tuntevaa mutta järkevää. Se kehoittaa rauhaan ja myös joutilaisuuteen oman olemisen ja elämisen suhteen.” Lue koko kirjoitus.

Katso Kirja tytöllenikirjatraileri:

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Jani Toivolan Kirja tytölleni (WSOY 2018) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 6 h 27 min, ja lukija on Jani Toivola. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. E-kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 25,50 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.