james_rebanks_elämäni_paimenena

James Rebanks: Elämäni paimenena – kertomus erilaisesta elämäntavasta

Viikon kirjamme on englantilaisen lammasfarmarin James Rebanksin omaelämäkerrallinen Elämäni paimenena – kertomus erilaisesta elämäntavasta. Bestselleriksi noussut kirja on saatavana painettuna ja e-kirjana.

 

”Maatilat ja laumat pysyvät, ne ovat suurempia asioita kuin yksittäisen ihmisen elämä. – – Elämäntavallamme on juuret, jotka painuvat näiden maiden multaan, yli viidentuhannen vuoden syvyyteen.” (s.19)

James Rebanks on tavallinen brittiläinen nelikymppinen perheenisä – paitsi että hän on päättänyt asua maaseudulla ja toimia lammaspaimenena samoissa maisemissa, joissa hänen sukunsa on hoitanut lampaita jo satojen vuosien ajan. Teoksessaan Elämäni paimenena hän kertoo, miksi hän päätyi perinteiseen ammattiin ja millaista hänen elämänsä on. Yhtäältä se on rankkaa niin taloudellisesti kuin ajoittain lampaiden terveydenkin kannalta. Toisaalta Rebanks katsoo maailmaa ja luontoa lempeästi ymmärtäen. Elämäni paimenena sopii niin maalaiselämästä haaveileville kuin kaupunkilaisille. Se pistää pohtimaan omia elämänvalintoja ja nykymaailman elämänmenoa.

Rebanks jakaa Twitterissä tilansa kuulumisia ja tunnelmia nimellä @herdyshepherd1. Muuten hän haluaa pysyä anonyymina. Telegraph-lehden haastattelussa tämä ”Twitterin suosikkipaimen” kertoo elämästään ja siitä, miten ”nobodyt” ovat hänen suosikkejaan: ihmiset, jotka hoitavat asiansa liikaa itsestään metelöimättä.

Itseään Rebanks ei osaa pitää merkkihenkilönä, vaikka Elämäni paimenena on ollut suuri myyntimenestys: ”It’s a funny thing to say when you’ve written a book and it’s a bestseller, but I don’t think of myself as a public figure. I really like my anonymity, I like my space, I like getting on with normal life, I like relating to the people around me through my sheep.” Lue koko artikkeli.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

 

James Rebanksin Elämäni paimenena – kertomus erilaisesta elämäntavasta (The shepherd’s life, Gummerus 2017, suom. Tero Valkonen) on saatavana painettuna teoksena ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 25,50 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutetty yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 21,50 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. E-kirjankin voi ostaa itselle tai lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.