Viikon kirja Bobin maailma

James Bowen: Bobin maailma

Viikon kirjamme on James Bowenin kissaelämäkerta Bobin maailma. Se on jatkoa Katukatti Bob -teokselle ja saatavana sekä kovakantisena painettuna että e-kirjana.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Jokunen vuosi sitten tutustuimme Kirjastokissaan. Sitten julkisuuteen astui sokea ja World Trade Centerin iskuistakin selvinnyt Homer, ja tällä hetkellä yksi maailman kuuluisimmista kissoista on varmasti lontoolainen Bob yhdessä isäntänsä James Bowenin kanssa.

Ensimmäisessä kissakirjassaan, Katukatti Bob kissa joka muutti elämäni (A Steet Cat Named Bob, WSOY 2014, suom. Kimmo Paukku), James Bowen kertoi rehellisesti oman tarinansa, jonka onnelliseksi kääntymisellä kissalla oli suuri osa. James Bowen oli joitakin vuosia sitten huumeista riippuvainen katusoittaja, jonka elämässä mikään ei tuntunut onnistuvan. Sitten Jamesin seuraan liittäytyi − juuri niin sitkeästi kuin vain kissa osaa − oranssi katukissa. James koetti vältellä aikansa kissaa ja sen tuomaa vastuuta, mutta lopulta juuri Bobiksi nimetyn kissan hoitaminen muutti Jamesin elämän suunnan. Katusoitto muuttui aiempaa tuottoisammaksi Bobin kanssa, ja vastuu eläimestä sai Jamesin kantamaan vastuuta myös itsestään. Hän pääsi irti huumeista ja vähitellen hänestä ja Bobista tuli kuuluisia, kiitos Youtube-videoiden − joista James Bowen ei ollut itse aluksi lainkaan tietoinen, koska hän eli hyvin erilaisessa maailmassa kuin häntä ja Bobia videoineet fanit. James Bowenin oma- ja kissaelämäkerrallinen teos Katukatti Bob on ollut niin suuri myyntimenestys, että sillä on jopa omat suomenkieliset verkkosivut sekä suomenkielinen Facebook-sivu.

Muutama viikko sitten ilmestyneessä jatko-osassa Bobin maailma − Viisaan kissan ja katusoittajan myöhemmät seikkailut (The World According to Bob, WSOY 2015, suom. Kimmo Paukku) James Bowen kertoo, mitä hänelle ja Bobille tapahtui kuuluisuuden myötä ja miten hänen henkilökohtaiset vaikeutensa jatkuivat, vaikka hän pääsikin eroon huumeista. Uudessa teoksessa kuvataan ajanjaksoa, jonka aikana James lopettaa huumevierotuslääkityksen ja koettaa selvitä yhä itsenäisemmin niin arkisessa elämässä kuin julkisuudessakin.

Julkisuus ei ole näillä näkymin loppumassa, sillä parhaillaan on tekeillä Katukatti Bob -elokuva. James Bowenia esittää siinä näyttelijä, Bob-kissan rooli taas jakavat osin Bob itse ja osin sijaisnäyttelijäkissa.

Youtubesta löytyy A street cat Bob -haulla lukuisia videoita, jotka havainnollistavat Bobin ja Jamesin elämää ennen ja nyt, kotikulmilla ja julkisuuden pyörteissä.

 

katukatti bob

Bob-kirjoista sanottua

 

Katukatti Bob -kirjasta Anna minun lukea enemmän -blogissa:

Tarina oli hurmaava, koskettava ja hyrisyttävä molempien päähenkilöiden Bobin ja Jamesin tavoin. – – Vaikka Bobin tarina on kirjassa pääosassa, myös Bobin omistajan Jamesin elämän kolhut käyvät ilmi. Kirja saa ajattelemaan kodittomien kohtelua. Vaikka entinen huumeriippuvainen tai muuten elämän kolhima ihminen haluaisi muuttaa elämäntapojaan, monet eivät anna siihen kunnollista mahdollisuutta.

Tassuttelua-blogissa:

Katukissa Bob on helppolukuinen ja kaikenikäisille sopiva kirja, jonka tarina etenee jouhevasti ja pitää otteessaan loppuun asti. Sydämeni nyrjähtelee aina liikuttavien eläintarinoiden äärellä, mutta tällä kertaa tunsin suurta sympatiaa myös tarinan ihmissankaria kohtaan. Ei taatusti ole helppoa nostaa itseään jaloilleen, kun rahat ovat täysin loppu, katutaide ainoa tapa hankkia elanto ja muut ihmiset kohtelevat keljusti. Kirja on oivallinen muistutus siitä, minkä eläimet -myös katukatti Bob – ovat aina tienneet: vaatetuksella, statuksella ja ammatilla ei ole merkitystä vaan ihmisarvon määrittelee sydän, sielu ja vilpitön mieli.

Anna minun lukea enemmän -blogissa on luettu jo myös uusi Bobin maailma -kirja ja selvitetty, että Bobista kertovia lastenkirjojakin on julkaistu:

Katukatti Bobin lailla Bobin maailma ei ole kaunokirjallinen mestariteos, mutta tämä on kirjoja, joissa pääosassa on tarina. Kerronta ei töki, mikä riittää vallan hyvin. Jamesin ja Bobin tarina on valloittava ja sydämeen menevä. – – – Vaikka Jamesin elämäntavat ovat muuttumassa terveellisemmiksi, hän kamppailee kirjan aikana monenlaisten terveysongelmien kanssa Bobin tukemana tietenkin. Bob on aivan uskomattoman lojaali Jamesia kohtaan. – –  En ikinä kyllästy lukemaan kissojen päähänpistoista ja tavoista. Bobin maailma on kissojen ystävän herkkua, jota haluaisi ahmia koko ajan vain lisää. Toivottavasti Bobin ja Jamesin tarina jatkuu myös aikuisten kirjoissa. Lastenkirjoja on Wikipedian mukaan ilmestynyt jo useampi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Osta kovakantisena tai e-kirjana

 

James Bowenin teos Bobin maailma – viisaan kissan ja katusoittajan myöhemmät seikkailut on saatavana kovakantisena painettuna kirjana Lukulampun kaupasta hintaan 21,10 €. Toimitus on ilmainen. Tutustu ja osta painettu kirja täällä. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi Oy:n kanssa. Aiemmin ilmestyneeseen Bob-kirjaan voit tutustua täällä.

Teos Bobin maailma – viisaan kissan ja katusoittajan myöhemmät seikkailut on ilmestynyt myös e-kirjan ja maksaa Elisa Kirjalla 15,90 €. Tarjoushinta 12,90 € on voimassa 2.4.2015 asti. Tutustu ja tilaa täällä. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.