ina_westman_henkien_saari

Ina Westman: Henkien saari

Viikon kirjamme on Ina Westmanin romaani Henkien saari. Se kertoo saaristosta ja kesästä pienellä saarella, mutta myös suuremmista teemoista: ihmissuhteista ja meren ja maailman tilasta. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue kirjan alku veloituksetta.

 

”VENE TULEE SUMUSTA. Se lipuu perässämme yhtäkkiä tummana hahmona kaiken harmaan sisällä. Juuri tätä varten Joel on komentanut minut ulos tähystämään muita veneitä, sillä meidänkään ei pitäisi olla täällä.

Sää yllätti meidät, kuten saaristossa usein käy. Kaupalla paistoi vielä aurinko, emmekä uskoneet kauppias-Börjen varoituksia säätiedotuksesta ja poikkeuksellisen sankasta merisumusta. Olemme kaupunkilaisia, Joelkin, vaikka hän tuntuu unohtavan sen välillä.” (teoksen alku)

 

Ina Westmanin romaani Henkien saari kertoo Emmasta ja hänen perheestään sekä koruttomasta mökistä pienellä saarella.

Emmalla on arpi päässä, eikä hän muista, mistä on kyse. Koko elämä tuntuu näyttäytyvät Emmalle utuisena: hänen perhe-elämänsä, työ media-alalla, kesänvietto saarella. Mikä on totta, mikä unta? Emman tarina aukeaa vähitellen. Parisuhde- ja perhekuvauksen lisäksi mukaan tulee muita, suurempia teemoja: eko- ja mediakritiikkiä ja pohdintaa siitä, mitä voimme tehdä maailman ja ympäristön eteen. Vai voiko yksittäinen ihminen tehdä mitään? Hieman surumielisestä tunnelmastaan ja raskaista, ahdistavistakin aiheista huolimatta teos etenee kepeästi ja helppolukuisesti.

”Mitä lapsillemme jää?” kysyy Helsingin Sanomien kritiikki Henkien saaresta. Kirjaa kiitetään rohkeudesta ja tarkkanäköisyydestä. Lue arvio. Kirsin Book Club -blogissa kirjan idea ja tyyli kiteytetään: ”Henkien saaren tunnelma on kuin muumitarinoista, taianomainen, kiehtova, hetkittäin pelottava, ja toisaalta täysin arkirealistinen, maito happanee helteellä ja ilmastomuutos näkyy lähirannassa.” Lue blogiarvio. Me Naiset -lehden bloggari kertoo ”liimautuneensa” tämän kirjan ääreen ja ahdistuneensa siitä, mutta myönteisellä tavalla: ”Ahdistus oli varmasti vahvin tunne, jonka Henkien saari -romaani herätti. Ahdistuksesta tunnesanana tulee usein vain negatiivisia mielikuvia, mutta itse koin tässä ahdistuksessa positiivista voimaa. Se positiivisuus kumpusi Westmanin luomasta ilmapiiristä, jossa oli vahva sanoma siitä, että ME VOIMME VAIKUTTAA.” Lue koko blogiarvio.

Lue Lukulampussa aiemmin ilmestynyt haastattelu Mitä luet, Ina Westman?

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Ina Westmanin Henkien saari (Kosmos 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24,10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.