Ilmar_taska_pobeda_1946

Ilmar Taska: Pobeda 1946

Viikon äänikirjamme on virolaisen Ilmar Taskan teos Pobeda 1946. Sodanjälkeisestä Virosta kertovaa esikoisromaania on verrattu Sofi Oksasen Puhdistukseen. Teos on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku tai lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

”Vastaantuleva Pobeda oli pysähtynyt tien toiselle puolelle. Poika kapusi alas halkopinon päältä ja astui uteliaana, sydän pamppaillen lähemmäksi Pobedaa. Hän oli aikaisemminkin nähnyt hienoja autoja, mutta yksikään niistä ei ollut vaikuttanut niin uutuuttaan hohkavalta. Autossa istui isokokoinen harmaaseen takkiin pukeutunut mies, joka oli havainnut pojan ja katsoi tätä ystävällisesti hymyillen.” (kirjan alusta)

 

Ilmar Taska on virolainen elokuva- ja teatteriammattilainen. Esikoisromaanissaan Pobeda 1946 hän kertoo siitä, millaista on koettaa elää tavallista elämää pelon keskellä.

Kirjassa pieni poika huomaa hienon auton, Pobedan, ja tutustuu sen kuljettajaan. Poika puhuu kuljettajalle avoimesti perheestään, eikä osaa ajatella, että tällä olisi tekemistä pojan isän katoamisen kanssa… Savon Sanomien kirja-arviossa kirjaa luonnehditaan elokuvamaiseksi, moniulotteiseksi ja hurjaksi sodanjälkeisen Viron kuvaukseksi. ”Taskan romaani tuo mieleen Sofi Oksasen Puhdistuksen, mutta sen moniulotteiset henkilöt ovat enemmän sisältäpäin nähtyinä jopa vielä koskettavampia”, Pentti Stranius kirjoittaa. Lue koko arvio.

Tuglas-seuran arviossa teosta kiitetään sekä viihdyttäväksi että syvälliseksi: ”Taskan kirjoitustyyli on tuttuun tapaan riisuttua, visuaalista ja helppolukuista ja lauseet lyhyitä, mutta niiden taakse kätkeytyy valtavasti tunnetta ja painavia merkityksiä. Taskan omastakin elämästä ammentavassa tarinassa on huomattavasti enemmän syvyyttä kuin pintapuolisesti lukemalla voisi erehtyä luulemaan.” Lue koko arvio.

Ilmar Taskan englanninkielinen esittely Wikipediassa.
Taskan kirjailijaesittely suomalaisen kustantajan sivuilla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Ilmar Taskan Pobeda 1946 (Pobeda 1946, WSOY 2017, suom. Jouko Vanhanen) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Teoksen pituus on 8 h 49 min, lukija on Jukka Pitkänen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 16,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 26,40 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.