OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyllystä hyllyyn: Kirjan kierros Kierrätyskeskuksessa

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus saa vuodessa valtavasti lahjoituksia. Niinpä myös läpikäytävää, lajiteltavaa ja hinnoiteltavaa riittää: esimerkiksi Nihtisillan myymälässä hinnoitellaan vuosittain jopa miljoona tavaraa. Kävimme kurkkaamassa kulissien taakse ja katsomassa, millaisen matkan kierrätyskirja kulkee Kierrätyskeskuksessa.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

Kaikki Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselle lahjoitetut kirjat lajitellaan Espoon Nihtisillan myymälässä.

Ensimmäinen vaihe on alkulajittelu: kirjat lajitellaan muun muassa genren ja eri myymälöiden tilausten mukaan, osa myös sesongin mukaan. Esimerkiksi joulukirjat ovat suosittuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurkistus hinnoittelijan työpisteelle. Kirjan hintaan vaikuttavat muun muassa teoksen kunto ja yleinen saatavuus. Kierrätyskeskuksesta löytyy niin kepeitä lomapokkareita kuin keräilyharvinaisuuksiakin.

Osa kirjoista jatkaa matkaansa myymälöihin, osa päätyy verkkokauppaan.

 

Valmista! Kierrätyskeskuksissa kirjat ovat esillä genren ja pitkälti myös aakkosten mukaan.

Kaikki kirjat eivät kelpaa myytäviksi. Osa lahjoitetaan pois ilmaiseksi, toiset päätyvät askartelumateriaaliksi Kädentaitopalvelu Näprälle.

 

Teksti ja kuvat: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi

Lue myös

sisaltoalue_mainospalkki

 

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun kaikki Kierrätyskeskus-artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.