huhtikuun_vinkit_uutuuskirjat_2017

Huhtikuun vinkit: tapahtumia ja kirjavinkkejä

Alkaneen huhtikuun aikana vietetään Lukuviikkoa, käydään kirjallisuustapahtumissa ja luetaan uusia kirjoja. Katso kuukauden kirjallisuusvinkit.

 

Lukuviikkoa vietetään 17.–23.4.2017. Viikon teemana on Anna lahjaksi lukuseikkailu. Viikko haastaa kaikki kirjanystävät antamaan kirjavinkkejä. Vinkkauksen voi tehdä vaikkapa tulostettavan vinkkikortin avulla. Tutustu kortteihin ja Lukuviikko-sivustoon.

Suuri Lukuseikkailu jatkuu nyt erityisesti Sipoossa. Lukuseikkailun tapahtumakalenteri kokoaa yhteen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden lastenkirjallisuuteen ja -kulttuuriin liittyviä tapahtumia. Tutustu kalenteriin täällä.  Suuren Lukuseikkailun kiertueen myötä Sipoossa avautuu tänään 5.4.2017 muun muassa Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa -näyttely. Lisätietoja täältä.

Oulussa alkaa 22.4.2017 Lumotut sanat -festivaali. Lumotut sanat on  vuosittain järjestettävä moniviikkoinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä sanataiteen tapahtuma, johon liittyy kirjallisuuslähtöinen näyttely. Sanataideviikkojen aikana järjestetään kirjallisuustapahtumia ja erilaisia esityksiä, sanataidetyöpajoja ja koulutuksia, tavataan kirjailijoita sekä julkaistaan lasten ja nuorten kirjoittamia tekstejä. Ohjelmaa on aina 16.7.2017 saakka. Tutustu Lumotut sanat -tapahtumaan Visit Oulu -sivustolla sekä tapahtuman omalla verkkosivustolla.

Sanat! -tapahtumaa vietetään Eurassa 22.–23.4.2017. Toista kertaa järjestettävien kirjallisuuspäivien teema on Historiaa uusin silmin. Tapahtuma on suunnattu sekä kirjoittajille että lukijoille, ja mukana on myös kirjailijoita, kuten Virpi Hämeen-Anttila. Tutustu  tapahtumaan ja sen ohjelmaan.

Kuun lopulla vietetään myös Kirjan ja ruusun päivää. 23.4.2017 olevan teemapäivän ympärille järjestetään tapahtumia eri kirjakaupoissa. Tutustu Kirjan ja ruusun päivän sivustoon ja seuraa oman kirjakauppasi tapahtumatarjontaa.

 

elämäni_paimenena

Huhtikuun uutuuskirjoja

 

James Rebanksin Elämäni paimenena (Gummerus 2017) kertoo tämän päivän lammaspaimenen arjesta ja ajatuksista Britannian maaseudulla. Rebanks on monilta osin aivan ”tavallinen” perheenisä, osin hänen arkensa on hyvin rankkaa, mutta elinkeinonsa takia hän kuitenkin näkee maailman ja ympäröivän yhteiskunnan poikkeuksellisella, maanläheisellä ja lempeällä tavalla. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.*

Silja Vuorikurun kirjoittama Maailman sydämessä (SKS 2017) on elämäkerta kirjailija Aino Kallaksesta. Kallas on Suomen ja Viron yhteinen kirjailija, josta on muotoutunut hyvin erilainen kuva kummassakin maassa. Uutuusteos luo kuvan Aino Kallaksesta kirjallisen kutsumuksensa varhain löytäneenä kirjailijana, jonka tuotannossa välittyvät hänen oman elämänhistoriansa raskaatkin kokemukset. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Maria Peuran novellikokoelmassa Tunkeilijat (Teos 2017) tapahtuu monenlaista. Pohjois-Suomen metsiin on saapunut marjanpoimijoita jostain kaukaa, toisaalla tuhopolttaja kirjoittaa tunnustuksellisen rakkauskirjeen ja kahden sukupolven siivouspäivä suoritetaan Koskenkorvan voimalla. Novellit käsittelevät rajojen ylittämistä konreettisesti ja kuvaannollisesti, esimerkiksi parisuhteessa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Sanna Manderin aikuisiakin houkuttavassa lasten kuvakirjassa Avain hukassa (Kustantamo S&S ) tutustutaan erään kerrostalon värikkääseen elämään. Rennosti riimitelty tarina johdattaa etsimään kotiavainta, mutta mistä asunnosta se löytyy? Jokainen aukeama esittelee uuden kodin ja sen moninaiset asukkaat. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Kevät saa suunnittelemaan uutta kotiin ja puutarhaan. Betoniaskartelu sujuu helpoimmin ulkotiloissa. Teoksessa Oi, betonia (Moreeni 2017) on 30 selkeälinjaista ja modernia valutyötä koruista kodin koriste-esineisiin, kynttilänjaloista maljakoihin ja erilaisiin säilytysastioihin sekä monenlaisia hyödyllisiä kodintavaroita ovistopparista pikkupöytään ja vaatenaulakkoon. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Teksti: Lukulampun toimitus/ Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

Kerro oma meno- tai kirjavinkkisi!

 

 

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.