huhtikuu_2016_uutuuskirjat

Huhtikuun vinkit: kirjatapahtumia ja uutuuskirjoja

Huhtikuu ei ole julma ainakaan kirjakuukautena! Katso tästä tapahtuma- ja uutuuskirjapoiminnat ja kerro omat vinkkisi kommenttikentässä.

 

Vaikka suuret tapahtumat tuntuvat usein saavan kaiken huomion, kannattaa seurata aktiivisesti myös pienempien paikkakuntien kulttuuritarjontaa. Tänä viikonloppuna on esimerkiksi Haapaveden opiston järjestämät Kirjavat kirjamessut. Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivulta.

Tässä kuussa vietetään myös valtakunnallista Lukuviikkoa. Lukukeskuksen järjestämän tapahtuman teema on tänä vuonna Minä lukijana. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen. Tutustu Lukuviikkoon ja sen ohjelmaan täällä.

Lukuviikon aikana on Suomessakin jo perinteeksi muodostunut Kirjan ja ruusun päivä 23.4.2016. Tänä vuonna Ruusu kirjailijoita on kaksi: Kirjan ja ruusun päivän teos on Ronja Salmen ja Jami Nurmisen Onks noloo? -lastenkirja. Lue lisää tapahtumasta ja kirjasta Kirjakauppaliiton sivuilta.

Helsingissä improvisaatioteatteriryhmä Stella Polaris heittäytyy maailmaan. Stella tekee dekkarin -esityksessä rikos tapahtuu ja se ratkaistaan lavalla, ilman ennakkokäsikirjoitusta. Tutustu Stella Polariksen esitykseen. Muistutamme myös Amos Andersonin museon Helsinki Noir -näyttelystä, joka yhdistää taiteen ja rikoskertomuksen mielenkiintoisella tavalla.

Haluatko kirjailijaksi? Gummerus-kustantamo ja Image-lehti järjestävät kaikille kirjoittajille avoimen kirjoittajakoulun syksyllä. Koulutuksen haku on parhaillaan meneillään, hakuaikaa on 31.7.2016 saakka. Lue lisää koulutuksesta täällä.

 

säädyllinen_ainesosa

Kolme huhtikuun uutuuskirjaa

 

 

Leena Parkkisen uusi romaani Säädyllinen ainesosa on kuvaus elämästä porvarillisessa Töölössä – ja ruoasta. Vuoteen 1965 sijoittuva tarina  kertoo Saarasta, joka on muuttanut Helsinkiin miehensä työn takia. Opintonsa keskeyttäneellä kotiäidillä on aikaa lapselleen, ja mies tuntuu viihtyvän työssään. Saaran yläkerrassa asuva Elisabeth järjestää kulttuurikutsuja, rakastaa ruokaa ja kirjoittelee pitkiä kirjeitä ystävälleen Izzylle. Naisten ystävystyessä Saaralle aukeaa maailma, jollaisesta hän on lukenut vain jännityskirjoista. Tutustu kirjaan Lukulampun kaupassa.

Lue myös haastattelu Mitä luet, Leena Parkkinen?

 

Ina Westmanin esikoisromaani Syliin käsittelee äitiyttä ja naiseutta: lapsen odotusta, synnytystä, parisuhdetta sekä perheen ja työn välillä tasapainoilua. Mutta miten käy naisille, jotka eivät pystykään täyttämään muiden ihmisten odotuksia? Episodiromaani muodostuu tarinoista, joissa kaikki ei menekään kuten oppikirjoissa, mutta myös niistä onnen hetkistä, jotka valaisevat tielle osuneet varjot. Tutustu kirjaan Lukulampun kaupassa.

Laura Ertimon ja Satu Kontisen teos Yö – kirja unesta ja pimeän salaisuuksista sopii lapsille ja aikuisillekin, joita nukkuminen ja yö askarruttavat. Kirjassa etsitään lapsille ja lapsenmielisille vastauksia yötä ja nukkumista koskeviin kysymyksiin. Teos ruokkii lasten luontaista kiinnostusta ympäröivään maailmaan ammentamalla tositarinoita tähtitieteestä, luonnosta, ihmisen kehosta ja mielestä, historiasta sekä myyteistä. Läpi kirjan kulkeva runsas ja yksityiskohtainen kuvitus sekä selventää tietotekstiä että kertoo oman ihmeellisen tarinansa. Tutustu kirjaan Lukulampun kaupassa. Kirjan kustantamon Myllylahden toimitusjohtaja Lassi Junkkarinen on myös yksi Lukulampun perustajista. Lue Lukulampun tiimistä lisää täällä.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

 

Mikä vinkki kiinnosti? Kerro oma kirja- tai tapahtumavinkkisi huhtikuulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.