helmikuu_2017_uutuuskirjat_kirjallisuustapahtumat

Helmikuun vinkit: lukurauhaa, kirjoituskilpailu ja uutuuskirjoja

Helmikuu kannustaa osallistumaan lukemiskampanjoihin, kirjoittamaan hevosmuistoista ja tutustumaan uutuuskirjoihin. Katso kuukauden kirjavinkit.

 

Koko kansa lukee 6.-26.2.2017. Kyseessä on e-kirjojen pariin kannustava usean kustantajan ja kirjastojen yhteiskampanja. Kolmen viikon ajan Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma, Merete Mazzarellan Solkattens år, K. K. Alongin Kevätuhrit, Maria Turtschaninoffin Maresi: krönikor från Röda klostret, Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen sekä Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström Eklövin Den falska Bernice ovat luettavissa rajattomasti e-kirjastossa. Lue lisää Kirjastot.fi-sivuilta. Luettavat teokset ovat osoitteessa ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. Sivustolla ovat luettavissa myös Kirjojen Suomi -kampajan 101 kirjaa.

Osana Suomi 100 -juhlavuotta järjestetetään myös Minä luen sinulle -kampanja. Kampanjassa maahanmuuttajat toteuttavat selkokielisiä lukuhetkiä kehitysvammaisille ja iäkkäille ihmisille eri puolilla Suomea. Minä luen sinulle -viikkoa vietetään 13.– 19.2.2017. Teemaviikko huipentuu 16.2.2017 kansainväliseen maailman ääneen lukemisen päivään. Lue lisää Selkokeskuksen sivuilta.

Suomen Hippos ry, Suomen Hevosurheilulehti Oy ja Tampereen Messut Oy ovat julistaneet kirjoituskilpailun suomenhevosen 110-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailun teema on Hevonen ja minä, ja palkintoraatiin kuuluu kirjailija Outi Pakkanen. Lue lisää Hevosurheilu.fi-sivustolta.

Helmikuun toisena sunnuntaina vietetään Lukurauhan päivää. Silloin voi lukea yhdessä tai yksin, ääneen tai itsekseen. Tärkeää on pyhittää aikaa lukemiselle. Suomen Kirjasäätiön kuudes lukurauhateesi kuuluu:

6§ Oman lukurauhan häiritseminen toissijaisilla toiminnoilla on ankarasti kielletty.

Tutustu Lukurauhan päivään ja muihikin teeseihin Kirjasaatio.fi-sivustolla.

 

anneli_kanto_lahtarit

Ajankohtaisia uutuuskirjoja

 

Mikko Rimminen julkaisee romaanin Maailman luonnollisin asia (Teos). Berliiniläisen virkamiehen tasainen elämä alkaa mullistua, kun aika tuntuu käyttäytyvän epänormaalisti ja todellisuus tuntuu olevan samaan aikaan monessa paikassa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Anneli Kannon romaanissa Lahtarit (Gummerus) vuoden 1918 sotatapahtumista kerrotaan valkoisten näkökulmasta. Mosaiikkimaisesti rakennetussa ja dokumenttimaisessa historiallisessa romaanissa ääneen pääsevät nuorten suojeluskuntalaisten lisäksi niin jääkäri, rintamalääkäri, muonittaja, arkuttaja, englantilainen kääntäjä kuin suomenhevonenkin. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Helmikuun uutuuksiin kuuluu kenties hieman yllättäen myös Juhani Ahon Rautatie (WSOY). Ahon läpimurtoteos julkaistaan uutena juhlapainoksena ja taiteilija Susanne Gottbergin asiantuntijapuheenvuoron kera WSOY:n 12 klassikkoa -sarjassa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.  Tutustu WSOY:n klassikkosarjaan.

Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä (Otava) on Chimamanda Ngozi Adichien kansainvälisesti kuulu esseeteos. Kirjailija käsittelee sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä ja nostaa esimerkkejä omasta nuoruudestaan ja aikuiselämästään niin Nigeriassa kuin Yhdysvalloissa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Kevään ja satokauden lähestyminen näkyy keitto- ja puutarhakirjoissa. Anne Mæhlumin, Nina Dreyer Hensleyn ja Jim Hensleyn Luonnosta lautaselle (Tammi) esittelee 53 luonnonkasvia ja 88 herkullista reseptiä. Kirja antaa ideoita villiyrttien, marjojen ja sienien hyödyntämiseen. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuva: Pixabay ja kustantamot
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

meidän_kaikkien_pitäisi_olla_feministejä

Kerro oma kirja- tai kirjatapahtumavinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.