Helmikuun kirjalliset vinkit uutuuskirjat ja kirjallisuustapahtumat

Helmikuun vinkit: Vanhan Kirjan Talvi ja uutuuskirjojen alkuvuosi

Harry Potter -fanit kokoontuvat kirjastoihin, Tommi Kinnusen uusi romaani ilmestyy ja Tove Jansson -galleria esittäytyy. Katso helmikuun kirjalliset vinkit!

 

HarryPotter Night

Osallistu taikasauvatyöpajaan tai seuraa velhoturnajaisia

 

Torstaina 4. helmikuuta 2016 vietetään pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastojen toista Harry Potter -päivää. Yksittäisen Potter-fanin ideasta ja innoituksesta alkunsa saanut tapahtuma järjestetään samanaikaisesti useassa kirjastossa. Teemapäivän ohjelmassa on muun muassa taikasauvatyöpajoja, moniliemijuomien maistelua ja velhoturnajaiset. Ohjelmaan kuuluu myös kaupunkien välinen Potter-tietovisa alkukarsintoineen ja finaaleineen. Sitä voi seurata myös Twitterin kautta 4.2.2016 klo 17.30 alkaen, tunniste on #Potterilta16. Lue lisää Harry Potter -päivästä.

Helsingissä liikkuvien kannattaa käydä tuoreeltaan tammikuun lopussa avautuneessa Tove Jansson galleriassa. Helsingin Taidemuseon gallerian myötä Helsingissä on ensimmäistä kertaa pysyvästi näytteillä Tove Janssonin taidetta. Uuden gallerian keskeisiä teoksia ovat muun muassa Juhlat kaupungissa ja Juhlat maalla. Lue lisää galleriasta.

Jyväskylän kaupunginkirjasto ja yliopiston kirjasto kutsuvat Vanhan Kirjan Talvi -tapahtumaan 5.-6. helmikuuta 2016. Tapahtuman ohjelmassa on esimerkiksi uusien kirjojen sekä kirjaston poistokirjojen myyntiä ja erilaisia opastettuja kierroksia. Lue lisää Vanhan Kirjan Talvesta.

Runebergin päivän kunniaksi muistutamme Kansalliskirjaston virtuaalisesta Klassikkokirjasto-palvelusta, joka esittelee kotimaisia kirjailijoita, teoksia ja kirjallisuusviitteitä. Tutustu KlassikkokirjastoonLukulampussa aiemmin ilmestyneiden Kirjailijan kintereillä -kuva-artikkelien myötä pääset Fredrika Runebergin puutarhaan sekä Runebergien Paraisille.

 

Tommi Kinnunen Lopotti

 

Helmikuun uutuuskirjoja

 

Yksi alkuvuoden odotetuimmista kotimaisista uutuusromaaneista on todennäköisesti Tommi Kinnusen Lopotti, joka on menestyneen esikoisromaanin, Neljäntienristeyksen, itsenäinen sisarteos. Lopotti kertoo Neljäntienristeyksen Helenan tarinaa ja pohtii suuria kysymyksiä: Millaista on elää koko elämänsä sivullisena, toivoa että eräänä päivänä ihmiset eivät kiinnittäisi huomiota eroihin vaan yhtäläisyyksiin? Millaista on kulkea pitkä matka tullakseen siksi, joka tahtoo olla tai joka ehkä jo oli? Lue Lukulampun esittelyjuttu Neljäntienristeyksestä ja Lopotista. Tutustu Lopotti-romaaniin Lukulampun kaupassaTeos ilmestyy 13.2.2016, mutta on jo tilattavissa.

Takashi Hiraiden käännösromaani Kissavieras puhuttelee hiljaisella, harkitulla tyylillään niin japanilaiseen kulttuuriin ihastuneita kuin kissanystäviäkin. Kansainvälisesti menestynyt teos kertoo tokiolaisesta kirjailijapariskunnasta, joka elää tasaista, pysähtynyttäkin elämää. Kun pihapiiriin ilmestyy vieras kissa, arki ja koko elämä alkaa vähitellen muuttua. Tutustu Kissavieras-romaaniin Lukulampun kaupassa.

kissavieras

 

 

Helmikuussa ilmestyy suomeksi myös Evie Wyldin Kaikki laulavat linnut -romaani. EU:n kirjallisuuspalkinnon voittanutta romaania kuvaillaan väkeväksi, maagikseksi ja pelottavaksi. Jake Whyte, nuori nainen, elää yksin saarella jossakin Britannian rannikolla. Ja yksin hän aikoo pysyäkin. Kunnes jokin alkaa tappaa Jaken lampaita, ja hänen on saatava selville mikä. Kylän nuoretko? Villikoirat? Vai jokin muu, joka on seurannut Jakea toiselta puolelta maailmaa, sieltä missä linnut ovat toisenlaisia? Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Lisää kevään 2016 uutuusteoksia löydät Kirjat-osiostamme. Selaa kirjoja tai etsi nimellä; Lukulamppuun kirjautumalla voit merkitä kiinnostavat kirjat muistilistalle.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Toimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: HelMet-kirjastot ja kustantamot.

Artikkelin avainsana ja muut aihepiirin artikkelit: menovinkit ja nähtävyydet

 

Anna oma kirja- tai kirjallisuustapahtumavinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.