Millaista on olla eläin

Helena Telkänranta: Millaista on olla eläin?

Maailma näyttäytyy monille eläimille erilaisena kuin meille jo siksi, että niiden ja meidän aisteilla havaitsee hieman eri osat ympäröivästä todellisuudesta. Yksi esimerkki on ultraviolettinäkö. Väri, jota me emme pysty koko elinaikanamme näkemään tai edes kuvittelemaan, on lukuisille eläimille osa arkipäivän todellisuutta. 

 

Evoluutiobiologi, tiedetoimittaja Helena Telkänrannan teos Millaista on olla eläin? vastaa otsikkonsa hieman provosoivaankin kysymykseen kansantajuisen selkeästi mutta asiantuntevasti. Se tutkii niin koti- kuin villieläimiä kognitiotieteen eli mielen toiminnan uusimpien tietojen valossa. Tietokirja auttaa ymmärtämään eläinten käytöstä ja myös pohtimaan, mitä tunteet tai ajattelu oikeastaan ovat. Telkänrannan teos oli vuoden 2015 Tieto Finlandia -ehdokkaana ja on saatavana sekä painettuna teoksena että e-kirjana.

”Telkänrannan tuore teos on ansiokas yhteenveto siitä, mitä eläinten kokemusmaailmasta on saatu selville”, todetaan Helsingin Sanomien Tiede-sivujen kirjaesittelyssä.

Tiede-lehden kirjoituksessa teosta kiitetään muun muassa eloisasta kerrontatavasta ja tutkimustiedon tuoreudesta. ”Mitähän eläimet ajattelisivat, jos ne osaisivat lukea Helena Telkänrannan kirjan? Siitä käy ilmi ihmislajin tyhmänylpeys, josta vähitellen – kiitos sinnikkäiden tutkijoiden – on voitu luopua. Eläimetkin osaavat ja oivaltavat. Ne muistavat ja oppivat, mehiläistä myöten”, Tuula Koukku kirjoittaa.

Lisää tietoa teoksesta ja monenlaisista eläinaiheista saa Millaista on olla eläin? -teoksen Facebook-sivulta.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue kirjan alku

 

Helena Telkänrannan teos Millaista on olla eläin? (SKS 2015) on saatavana painettuna, kovakantisena teoksena sekä e-kirjana.

Painettu teos maksaa 26,60 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Toimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirja maksaa Elisa Kirjassa 14,90 € 6.1.2015 asti, e-kirjan normaalihinta on 18,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta

E-kirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.