helena_telkanranta_elain_ja_ihminen

Helena Telkänranta: Eläin ja ihminen. Mikä meitä yhdistää?

Viikon kirjamme on Helena Telkänrannan tietokirja Eläin ja ihminen. Mikä meitä yhdistää? Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi. Jutun lopusta löydät linkkejä muita eläinkirjoja käsitteleviin artikkeleihin.

”Tämä kirja kertoo tutkimustietojen valossa, millaisia sukulaisilmiöitä eläinkunnasta löytyy eräille ihmisen henkisille ominaisuuksille. Pääpaino on kognitiivisissa eli älykkyyteen ja tietojenkäsittelyyn liittyvissä kyvyissä. Niiden ohella tutustutaan myös eräisiin muihin piirteisiin, joiden aikoinaan uskottiin olevan ominaisia vain ihmisille, kuten yksilöllisiin luonne-eroihin sekä vasen- ja oikeakätisyyteen.” (teoksen alusta)

Helena Telkänranta on eläimiin erikoistunut biologi, tutkija ja tietokirjailija. Hänen alaansa ovat eläinten käyttäytyminen, emootiot ja kognitio. Hänet tunnetaan erityisesti palkitusta teoksesta Millaista on olla eläin?

Eläin ja ihminen. Mikä meitä yhdistää? ilmestyi Millaista on olla eläin? -kirjan itsenäiseksi jatkoksi. Siinä Telkänrannan aiheina ovat muun muassa eläinten ”inhimilliset” taidot. Mustakarhu osaa laskea, talitiaisilla on oma kieli josta voi erottaa lauserakenteita ja preeriamyyrällä on empatiaa. Esimerkkejä on villieläinten lisäksi myös lemmikkien maailmasta.

Vihreän langan arviossa teokseen kaivattaisiin enemmän ihmisen ja eläimen vertailua, mutta muuten kirjaa suositellaan: ” – – kuin erinomainen luontodokumentti – viihdyttävää ja opettavaista ajanvietettä. Se vahvistaa käsitystä ihmisen rajallisesta kyvystä ymmärtää eläimien älyn ja tunne-elämän syvyyttä. Tämän tiedostaminen on avain terveempään eläinsuhteeseen olipa kyseessä sitten lemmikkieläin, tehotuotanto tai luonto.” Lue koko arvio.

Eläinten ystävä -verkkolehdessä kirjan sanotaan herättävän tunteita ja vau-elämyksiä. ”Eläin ja ihminen on yleissivistävä teos, joka sopisi jokaisen lukea”, kirjoittaja suosittaa. Lue koko arvio.

Tutustu Helena Telkänrannan kotisivuihin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

 

Helena Telkänrannan teos Eläin ja ihminen. Mikä meitä yhdistää? (SKS 2016) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 18,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 27,70 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Lisää lukuvinkkejä eläinten ja eläinkirjojen ystäville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.