uutuuskirjat_kirjallisuustapahtumat_heinakuu_2017

Heinäkuun kirjalliset vinkit: tapahtumia ja uutuuskirjoja

Mitä lukea ja tehdä heinäkuussa? Katso kuukauden kirjalliset vinkit.

 

Somerolla keskustellaan 6.7.2017 rakkaudesta kirjaan. Kulttuuritapahtumassa ovat mukana muun muassa Kaari Utrio ja Risto Rasa. Lue lisää.

Kaari Utrio on tavattavissa myös 10.7.2017 Kiuruvedellä, Kiuruveden kirjastossa. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Heinäkuun lopussa kirjanystävät suuntaavat Urjalaan Pentinkulman päiville. Ne järjestetään 29.7.-6.8.2017. Tänä vuonna Pentinkulman päivillä pohditaan satavuotiasta Suomea ja sitä, kuka sen omistaa. Kenen kotimaa Suomi on? Lue lisää ja katso tapahtumien ohjelma.

Tamperelaiset ja Tampereella liikkuvat voivat tutustua lastenkirjojen kuvitukseen. Suuren lukuseikkailun kuvitusnäyttely ja tapahtumakiertue ovat heinäkuussa Haiharassa. Lue lisää.

Lisää tapahtumia ja tietoa esimerkiksi ajankohtaisista kirjoituskilpailuista voi etsiä Kirja-Suomen sivuston tapahtumakalenterista.

 

tove_jansson_bulevardi_ja_muita_kertomuksia

Keskikesän kirjavinkit

Tove Janssonilta ilmestyy uutta. Bulevardi ja muita kirjoituksia kerää yhteen Janssonin aiemmin tuntemattomaksi jääneitä novelleja, esseitä ja lehtikirjoituksia. Janssonin kirjoituksia taustoittavat jälkisanat, joissa kirjan kokoaja, muumi- ja Jansson-asiantuntija Sirke Happonen kertoo tekstien yhteydestä julkaisuaikaansa sekä Janssonin muuhun tuotantoon ja elämään. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Paula Havasten Lumen armo on 1100-luvulle sijoittuvan Vihat-sarjan dramaattinen päätösosa. Miten Kerten ja Larrin tarina päättyy, löytävätkö he vielä toisensa? Onko olemassa paikkaa, jossa vihat unohtuvat? Kirjan voi lukea myös itsenäisenä teoksena. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Matti Rönkä julkaisee nykypäivän työelämää kuvaavan romaanin Yyteet. Mitä IT-firmassa tapahtuu ja miltä tuntuu, kun toimitusjohtaja vaihtuu ja YT-uhka varjostaa toimintaa? Teosta on luonnehdittu yhteiskunnalliseksi kommentaariksi. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja Väärä Vincent tarjoaa uutta luettavaa lapsille. Selvänäkijä kertoo Rauha Räppääjälle, että hänen lähipiirissään on jälleen syntynyt nero. Kun Rauha näkee Riston vimmaisen ”Tähtiyö” -luonnoksen, hän tajuaa yhtäkkiä, kuka nero on: Risto. Tutustu suosikkisarjan uuteen osaan Lukulampun kaupassa.

Myös Soturikissat-sarjan uusin osa on juuri ilmestynyt. Erin Hunterin Etäiset kaiut alkaa tilanteesta, jossa Myrskyklaanin oppilaalla Kyyhkytassulla on erityinen lahja, ja näyttää siltä, että hän voisi olla yksi muinaisen ennustuksen tarkoittamista valituista. Yhdessä Närhisulan ja Leijonaroihun kanssa hän yrittää selvittää, mitä ennustuksen sanat pohjimmiltaan tarkoittavat. Mitä heidän kolmen pitäisi ihmeellisillä voimillaan tehdä? Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Teksti: Lukulampun toimitus/ Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

Kerro oma meno- tai kirjavinkkisi!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.