Heikki Hietala Hotelli Tulagi

Heikki Hietala: Hotelli Tulagi

Viikon kirjamme on Heikki Hietalan Hotelli Tulagi, toisen maailmansodan hävittäjälentäjästä kertova seikkailullinen ja koskettavakin romaani. Kirja on saatavana edullisesti sekä painettuna että e-kirjana.

 

Hotelli Tulagi on kirja elämänhalusta ja menetyksestä, sodasta ja rakkaudesta, ja siitä, kuinka elämä voi kuljettaa ihmistä kauas ajassa ja paikassa.

Toinen maailmansota on antanut Jack McGuirelle pääsylipun pois elämästä Keskilännessä. Yhdysvaltain merijalkaväen hävittäjälentäjänä hän vaarantaa oman elämänsä päivittäin taistellessaan Tyynellämerellä japanilaisia vastaan. Koneen ohjaamo on ainoa paikka, jossa Jack löytää oman rauhan.  Kun sota on ohi, Jack ei voi enää palata menneeseen. Hän palaa takaisin Salomonsaarille ja ryhtyy hotellinpitäjäksi. Jackin rauhallinen elämä kuitenkin muuttuu, kun sodassa kuolleen ystävän vaimo saapuu saarelle kuullakseen Jackilta miehensä viimeisistä hetkistä. Palaaminen sota-ajan katkeriin muistoihin saa Jackin levottomaksi kun hän joutuu käymään myös omaa sisäistä taisteluaan kuunnellessaan sodan runtelemien hotellivieraiden tarinoita.

Heikki Hietala julkaisi Hotelli Tulagin ensin englanninkielisenä omakustanteena. Sitten teos julkaistiin englanniksi parinkin kustantamon kautta, ja lopulta se sai suomalaisenkin kustantamon.

Heikki Hietala on kertonut monipolvisesta kirjoitus- ja kustannusprosessista vieraskynäkirjoituksessaan. Hän kirjoittaa: ”Jos minulta kysytään, onko englanniksi tai suomeksi kirjoittamisessa paljon eroa, on sanottava, että minulle ei ole. Tarina on ikään kuin syvärakenne, jonka voi tuoda näkyväksi pintarakenteeksi joko suomeksi tai englanniksi. Tässä vaiheessa joku kuitenkin kysyy, miksi en kääntänyt Tulagia itse Sitruuna Kustannuksen laitosta varten. Syy on se, että en olisi voinut välttää kiusausta painottaa joitakin asioita käännöksessä tai muuttaa paria pientä detaljia, ja ne olisivat sitten kertautuneet pitkin kirjaa, joka lopulta olisi ollut erilainen kuin englannninkielinen.”

Helsingin Sanomien arviossa todetaan Hotelli Tulagista: ”Hietalan romaani on ikuisen etsijän tarina. Ex-lentäjäsankari palaa keräämään elämänsä sirpaleita lapsuudestaan ja nuoruudestaan pystyäkseen elämään edelleen. Onnea seuraavat uudet sirpaleet.”

Hemulin kirjahylly -blogissa kehutaan kirjan hahmoja: ”Hyvää Hotelli Tulagissa on oikeastaan kaikki. Jack on sympaattinen hahmo, jonka maailmaan on helppo sujahtaa mukaan. Pidin myös muista hahmoista, hämmästyttävää kyllä mutta kukaan ei ollut ärsyttävä. Hahmot ovat keskenään hyvinkin erilaisia mutta kaikki uskottavia. Heihin myös tutustutaan paremmin kuin pintaraapaisulla, mikä tietysti tuo syvyyttä sekä heihin että tarinaan. ”

Lue myös Heikki Hietalan vastaukset Mitä luet? -sarjamme kysymyksiin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue kirjan alku

Heikki Hietalan Hotelli Tulagi (Sitruuna Kustannus 2014), suom. Seppo Raudaskoski) on saatavana kovakantisena, painettuna kirjana ja e-kirjana. Painetun teoksen hinta on 26,10 €. Tutustu ja osta täälläToimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Keväällä 2016 ilmestyvä pokkariversio maksaa 11 € ja on jo tilattavissa.

E-kirjan hinta on 4,90 € Elisa Kirjassa, kun ostat kirjan 29.2.2016 mennessä (normaalisti 22,90 €). Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksettaE-kirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.