haruki_murakami_mista_puhun_kun_puhun_juoksemisesta

Haruki Murakami: Mistä puhun kun puhun juoksemisesta

Viikon kirjamme on Haruki Murakamin muistelmateos Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Murakami pohtii, mikä hänet saa juoksemaan, ja muistelee merkittäviä juoksukokemuksiaan. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

”Huomasin myös sen, että oli melkein sama asia kirjoittaa rehellisesti juoksemisesta kuin kirjoittaa rehellisesti itsestään. Siksi tämän teoksen voi luullakseni lukea eräänlaisena muistelmana jonka keskiössä on juokseminen.” (teoksen alusta)

Japanilainen Haruki Murakami yhdistelee teoksissaan omintakeisesti länsimaista ja japanilaista ajattelu-ja elämäntapaa. Monissa hänen kaunokirjallisissa teoksistaan on myös erikoisia, surrealistisiakin elementtejä.

Teoksessa Mistä puhun kun puhun juoksemisesta Murakami on kuitenkin selkeäsanainen. Kyseessä on omakohtainen ja rehellinen kirja juoksemisesta ja sen merkityksestä Murakamille. Kirjailija juoksee paljon ja säännöllisesti. Juoksukirjassaan hän muistelee juoksukokemuksiaan eri puolelta maailmaa. Mikä saa ihminen juoksemaan joka päivä ja vuodesta toiseen?

Kirjavinkkien arviossa todetaan, että Murakamin teoksella on annettavaa muillekin kuin kestävyysjuoksijoille. Ote arviosta: ”Murakami päästää lukijan hyvin lähelle itseään kirjoittaessaan omaa elämäänsä vahvasti määrittävästä aiheesta. Kuten aina Murakamin teksti on mukaansatempaavaa ja joutuisaa.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

Haruki Murakamin Mistä puhun kun puhun juoksemisesta (走ることについて語るときに僕の語ること, Tammi 2011, englanninkielisestä teoksesta What I Talk About When I Talk About Running suom. Jyrki Kiiskinen) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 8,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun, pehmeäkantisen teoksen hinta on 8,60 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

Lisää juoksemiseen liittyviä kirjavinkkejä on Elisa Kirjan sivuilla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.