haruki_murakami_komtuurin_surma

Haruki Murakami: Komtuurin surma

Viikon kirjamme on Haruki Murakamin uutuusromaani Komtuurin surma. Lue maagisen ja surrealistisen e-kirjan alku ilmaiseksi. Teos on saatavana myös painettuna.

Kun heräsin tänään lyhyiltä päiväuniltani, edessäni oli kasvoton mies. Hän istui tuolilla vastapäätä sohvaa, jolla olin nukkunut, ja tuijotti minua kuvitteellisilla silmillään. – –

”Tulin teettämään muotokuvan”, kasvoton mies sanoi varmistettuaan ensin, että olin hereillä. Hän puhui matalalla äänellä, joka kuulosti kuivalta ja värittömältä. ”Lupasit minulle sellaisen. Muistatko vielä?”

”Muistan. En voinut piirtää sinua, koska minulla ei ollut silloin paperia”, sanoin. Minunkin ääneni kuulosti yhtä kuivalta ja värittömältä. ”Annoin sinulle muotokuvan sijaan pienen pingviinin onnenamuletiksi.” (teoksen alusta, yksi kappale lyhennetty)

Haruki Murakamin Komtuurin surma on merkillinen tarina muotokuvamaalarista, joka vetäytyy vuorelle Tokion läheisyyteen. Tyhjästä talosta löytyvä erikoinen maalaus käynnistää kummalliseksi, siis murakamimaiseksi, muotoutuvan tapahtumasarjan.

Komtuurin surmaa on sanottu kuvaukseksi taiteilijaelämästä sekä rakkaus- ja kasvutarinaksi. Murakamin tuotannossa teos edustaa surrealisempaa linjaa. Lue siis ennakkoluulottomasti ja liikoja pohtimatta ja anna unenomaisen, omintakeisen tarinankerronnan kuljettaa.

Lue Komtuurin surman englanninkielinen esittely Wikipediasta.Lue myös Penguinin listaus 5 things to know about Murakami’s Killing Commendatore.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Haruki Murakamin Komtuurin surma (Kishidanchō Goroshi, engl. Killing Commendatore, Tammi 2018, suom. Juha Mylläri) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 30,70 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voit tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.