harry_potter_ilta_1

Harry Potter -ilta kirjastossa

Helmikuun alussa vietettiin kansainvälistä Harry Potter -iltaa. Potter-fanit kokoontuivat esimerkiksi kirjastoihin nauttimaan pottermaisesta ohjelmasta ja tapaamaan muita J. K. Rowlingin velhomaailman ystäviä. Espoolainen 9-vuotias Pinja kirjoitti jutun omasta Harry Potter -illastaan Tapiolan kirjastossa. Tervetuloa Potter-tunnelmiin, nauttimaan taikalientä ja tutustumaan tietokilpailukysymyksiin!

 

harry_potter_ilta_5

 

Olin Harry Potter -tapahtumassa Tapiolan kirjastossa. Tapahtuma järjestettiin myös muissa HelMetin kirjastoissa.

Siellä oli taikapolku, taikaliemipaja, taikasauvapaja, lajitteluhattu ja tietokilpailu. Minun mielestäni parasta oli tietokilpailu. Moni oli pukeutunut teeman mukaan eli noidiksi ja velhoiksi. Joillakin oli hienot viitat. Suurin osa oli kuitenkin pukeutunut mustaan.

 

harry_potter_ilta_9

 

Tietokilpailussa oli esikarsinta ja kirjastojenvälinen finaali. Esikarsinnan nimi oli V.I.P. joka tarkoittaa Velhomaailman ihmeisiin perehdyttävää. Finaali oli nimeltään S.U.P.E.R. Se on lyhenne sanoista Se uskomattoman paha erittäin raskas. Joukkueeni tuli kolmanneksi esikarsinnassa ja sai pienen karkkipalkinnon, joka oli ankeuttajan karkottajaksi nimettyä suklaata. Jotkut tietokilpailun kysymykset olivat helppoja, jotkut vaikeita.

Esikarsinnassa meiltä kysyttiin esimerkiksi mikä on taikaministeriön sisäänkäynnin puhelinnumero ja mikä oli Voldemortin äidin nimi. Finaalikysymyksiä olivat esimerkiksi kuka näki Regulus Mustan kuoleman ja kenen hautakivessä on sitaatti “Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema”.

 

harry_potter_ilta_8

 

Taikaliemipajassa oli kokoajan pitkä jono. Taikaliemipajassa meille tehtiin vahvistavaa älylientä. Taikaliemipajan aineilla oli hauskat nimet, kuten esimerkiksi räjähtävä voima ja pirskahteleva ilo. Taikajuomat maistuivat aika pahoilta.

 

Teksti: Pinja Muukkonen, kuvat: Sellon kirjaston Harry Potter -illasta / Laura Tahkokallio

 

harry_potter_ilta_10

 

Ensi vuoden Harry Potter -illan teema julkistettaneen loppuvuodesta. Potter-faneilla on tiedossa muutakin jännittävää tänä vuonna. Kesällä ilmestyy teos Harry Potter ja kirottu lapsi, joka perustuu kesällä ensi-iltansa saavaan Potter-näytelmään. Marraskuussa taas saa ensi-iltansa ensimmäinen osa Ihmeotus-elokuvatrilogiasta, jonka lähteenä on J.K. Rowlingin teos Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Elokuva sijoittuu aikaan ennen Harry Potter -tarinoita.

 

Oletko osallistunut Harry Potter -iltaan tai muihin kirjallisiin fanitapahtumiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.