forsberg_ritalakoskinen_monen_kodin_lapset

Hannele Forsberg,  Aino Ritala-Koskinen (toim.): Monen kodin lapset

Miltä tuntuu asua monessa kodissa? Siitä kertoo viikon kirjamme, Hannele Forsbergin ja Aino Ritala-Koskisen Monen kodin lapset. Tietokirjassa on lasten omia tarinoita ja muutenkin lasten näkökulma. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

”Vanhempien erot, muuttoliike ja erilaiset lasten asumiseen vaikuttavat paikalliset ja kansainväliset kriisitilanteet sekä niihin liittyvät yhteiskunnalliset väliintulot kuitenkin moninaistavat lasten asumista. Usein nämä muutokset muovaavat lasten asumista uudella tavalla lasten henkilökohtaisina, aikuisista erillisinä kokemuksina, sillä yleensä juuri lapset ovat niitä, jotka vaihtavat asuinpaikkaa ja muuttavat. Tällainen on lähtökohtaisesti pakotettua monipaikkaisuutta.” (kirjan esipuheesta)

Monen kodin lapset -teoksen toimittaneet Hannele Forsberg ja Aino Ritala-Koskinen huomasivat, että monen kodin lapsia on paljon, mutta useassa kodissa asumista ei ole juurikaan tutkittu Suomessa. Siksi he halusivat tutustua lasten ja toisaalta lapsi- ja perhetyön ammattilaisten näkemyksiin ja kokemuksiin monikotisuudesta. Tuloksena on kirja, joka sopii luettavaksi varhaiskasvattajille, opettajille, sosiaalityön ammattilaisille ja muuttavien lasten läheisille. Teoksen pääaihepiirit ovat vanhempien ero, lastensuojelu ja kansainvälisyys.

Kirjan toimittajat ovat sosiaalityön asiantuntijoita: Hannele Forsberg toimii sosiaalityön professorina ja Aino Ritala-Koskinen sosiaalityön yliopistonlehtorina Tampereen yliopistossa. Tutustu kirjan ja kirjoittajien esittelyyn kustantajan sivuilla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Hannele Forsbergin ja Aino Ritala-Koskisen (toim.) Monen kodin lapset (Gaudeamus 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 24,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 23,90 € Lukulampun kaupassa, e-kirjan hinta on 21,90 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.