essi_ihonen_ainoa_taivas

Essi Ihonen: Ainoa taivas

Viikon äänikirjamme on kirjasyksyn uutuusromaani, Essi Ihosen Ainoa taivas. Se kertoo, millaista on pyristellä irti uskonnollisesta yhteisöstä. Kirja on saatavana myös e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

 

”Elimme näin. Huivit hiuksien peittona, maanläheisissä väreissä, leuka rinnassa ja aivot tiukasti Jumalassa, lähipiiri seurakunnasta kudottuna. Tässä hiljaisuudessa, johon minun oli vaikea mahtua.

Maailma oli niiden takana. Pelkäsin elämäni karkaavan liian kauaksi, jos en itse pyristelisi irti.” (teoksen alusta)

 

Esikoiskirjailija Essi Ihosen tausta on esikoislestadiolaisessa perheessä. Ainoa taivas on aikuisillekin sopiva nuortenromaani esikoislestadiolaisesta Ainosta, joka on aina noudattanut uskonyhteisönsä normeja ja odotuksia – kunnes hän ei ole enää varma, mitä haluaa tulevaisuudeltaan. Aino havahtuu tilanteessa, jossa hän on 17-vuotias eikä ole koskaan pitänyt ketään poikaa kädestä, mutta on jo kihloissa.

Helsingin Sanomat kirjoittaa: ”Ihmissuhteiden kuvauksessa Ihonen on parhaimmillaan. Hän saa jopa Ainon suhteen kihlattuunsa Armoon näyttämään uskottavalta – huolimatta siitä, miten absurdi koko suhde on tällaiselle seurakunnan ulkopuoliselle lukijalle.” Lue koko arvio.

Kirsin kirjanurkan blogiarviossa painotetaan, että kirja puhuttelee myös aikuista lukijaa. Lukukokemus on koukuttava: ”Ahmin Ainoan taivaan. Ainon tarina on koskettava ja vaikuttava, kiinnostava ja kiihdyttävä. Mietin jälleen kerran tämän teoksen äärellä, että lapsilla ei ole uskonnonvapautta, vaikka se meillä on perustuslaillinen oikeus. Aino tuntee vihaa, katkeruutta ja pelkoa, mutta tarina ei ole ruma tai kostonhimoinen. Yhteisössä nähdään, ja myös Aino näkee, paljon hyvää. ” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Essi Ihosen Ainoa taivas (WSOY 2018) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 4 t 27 min, lukija on Anni Kajos. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 22,60 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.