eowyn_ivey_lumilapsi

Eowyn Ivey: Lumilapsi

Viikon kirjamme on alaskalaisen Eowyn Iveyn kaunis ja mystinen, aikuisten saduksikin luonnehdittu, Lumilapsi. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi. Iveyn toinen romaani ilmestyy pian suomeksi.

 

Eowyn Iveyn Lumilapsi sijoittuu 1920-luvun Alaskaan, karuun ja julmaan – ja samalla merkillisen kauniiseen ja lohdulliseen paikkaan.

Keski-ikäinen, lapseton pariskunta päätyy Alaskaan uuden elämän ja elämänilon toivossa. Jack ja Mabel rakastavat toisiaan, mutta kokevat lapsettomuuden suureksi taakaksi. Ensilumen myötä he rakentavat pienen lumitytön. Sitten alkaa tapahtua merkillisiä… Onko lumilapsi totta? Kaunis ja erikoinen tarina ammentaa vanhasta venäläisestä kansansadusta.

Lumilapsi-teosta on esitelty Maailmankirjat-sivuston artikkelissa, jossa sivutaan muutakin alaskalaista kirjallisuutta. Kirjaa kiitetään monitahoisuudesta: ”Iveyn kirjassa on paljon enemmän aivan asiaakin kuin venäläissadussa, tottakai. Kirjasta tulee aivan täysverinen fantasia-romaani, tosin paikoin tunteita ehkä paisutellaan vähän siirappisiksi, rakkaus lapseen tulee kaikkivaltaiseksi ja elämän edellytykseksi. Mutta sitä raivaajaperheille lapset ovat oikeasti olleet. Hieno sävy kirjassa on se, että etelän nainen, vaimo, oppii tekemään miehenkin töitä, mukana on siis emansipaatiotarina myös”. Lue koko artikkeli (huom! sis. juonipaljastuksen)

Kirjan pauloissa -blogin pitäjä kiteyttää: ”Lumilapsi on taianomainen kertomus, satu, mutta samalla se kuvaa Alaskan luontoa ja eläimistöä sekä uudisraivaajien sitkeää taistelua varsin realistisen tuntuisesti. Tästä hienoisen fantasian ja realismin suhteesta nousee kiintoisa jännite, joka saa lukijan aprikoimaan erilaisia tulkintoja.” Lue koko blogiarvio.

Lisää tietoa Eowyn Iveystä läytyy kirjailijan kotisivuilta.

Eowyn Iveyn toinen romaani, Maailman kirkkalle laidalle (Bazar 2017, suom. Marja Helanen) ilmestyy elokuun lopussa. Myös se sijoittuu Alaskaan ja menneeseen aikaan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Eowyn Iveyn Lumilapsi (The snow child, Bazar 2014, suom. Marja Helanen) on saatavana e-kirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 5,50 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea Lumilapsi-e-kirjan alun veloituksetta.E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun, pehmeäkantisen teoksen hinta on 10,30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata itselle tai lahjaksi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.