enni_mustonen_ruokarouvan_tytär

Enni Mustonen: Ruokarouvan tytär

Viikon kirjamme on Enni Mustosen Ruokarouvan tytär. Suositun Syrjästäkatsojan tarinoita -romaanisarjan viides osa kertoo, miten pikkupiiasta täysihoitolan omistajaksi kohonneen Ida Erikssonin tytär Kirsti tempautuu 1920-luvun Pariisiin, muodin mekkaan. Lue kirjan alku veloituksetta.

 

Enni Mustonen on kirjailija, käsikirjoittaja Kirsti Mannisen taiteilijanimi. Syrjästäkatsojan tarinoita kurkistaa tavallisen piian elämänkulun kautta kuuluisien ihmisten ja ”paremman väen” elämään. Sympaattiset kirjat ovat sekä viihdyttäviä että opettavaisia.

Kirsti Manninen on kertonut Lukulampun haastattelussa tekevänsä teoksiaan varten paljon taustatyötä, mutta välttävänsä tylsää tai esitelmöivää kerrontaa:

– Vaikka tarina on historiaa, siihen on pystyttävä samaistumaan. Esimerkiksi vilu, nälkä, rakastuminen, raivo, murhe, väsymys, häpeä tai hämmennys ovat tunteita ja tuntemuksia, jotka ovat aika lailla samanlaisia, onpa kokijana 1800-luvun lapsenpiika tai 2000-luvun nuori nainen. Totta kai historiallisia romaaneja varten on kerättävä paljon yksityiskohtaista tietoa, mutta se on sulatettava elämyksiksi, toiminnaksi ja tapahtumiksi.

Lue koko haastattelu. Katso myös Syrjästäkatsojan tarinoita –sarjan osasta Lapsenpiika tehty Kirjailijan kintereillä -kuva-artikkeli.

Sarjan edellisestä osasta, Ruokarouvasta, löytyy esittelyartikkeli täältä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

 

Enni Mustosen Ruokarouvan tytär (Otava 2017) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 26,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteuttu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 23,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. E-kirjojakin voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.