enni-mustonen-ruokarouva

Enni Mustonen: Ruokarouva

Viikon kirja on Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarina -sarjaa jatkava Ruokarouva. Sarjan päähenkilö Ida Eriksson on ponnistanut piiasta täysihoitolan pitäjäksi ja emännöi suomalaisen kulttuurihistorian merkkihenkilöitä. Ida tuli tutuksi Lukulampun lukijoille jo Lapsenpiika-kirjan ilmestymisen aikaan.

 

Ensimmäisen maailmansodan aikana Suomessakin kuohuu. Ida Eriksson on asettunut Kirsti-tyttärensä kanssa Espoon Albergaan pyörittämään täysihoitolaa. Runoilijat, kirjailijat ja kuvanveistäjät, kuten Eino Leino, L. Onerva ja Ville Vallgren tulevat Idalle ja Kirstille tutuiksi. Mustonen kuvaa historiaa tavallisen naisen arkielämän kautta samastuttavasti ja mukaansatempaavasti.

Espoota tunteville lukijoille sarjan miljöökuvaus on erityisen kiinnostavaa Leppävaaran ja Ruukinrannan kuvaamisen ansiosta.

 

Ruokarouvasta sanottua

Pidän Mustosen kerrontatyylistä ja odotan innolla uusien kirjojen ilmestymistä. Olen monesti todennut, että historian tapahtumat eivät päässäni pysy, mutta tällaisia kirjoja lukemalla niihin saa ihan erilaisen otteen. – Nina, Kasoittain kirjoja -blogi

Ruokarouva on nautinnollinen viihderomaani, joka vaivihkaa kertoo myös Suomesta vuosina 1914-18. – Mari Saavalainen, Kirjakko ruispellossa -blogi

Mustonen on ilmiömäinen historian elävöittäjä ja hänen kerrontansa on nautinnollista lukea niin sisältönsä kuin kielensä vuoksi. Täydellistä kevyehköä kesälukemista. – Marile, 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogi

 

Tutustu kirjaan ja kirjailijaan

Lue kirjailijan haastattelu Lukulampussa: Kirsti Manninen näkee tarinansa kuvina kirjoittaessaan
Tutustu kirjasarjan miljööseen Lukulampussa: Kirjailijan kintereillä: Enni Mustosen Lapsenpiian Helsinki ja Kerava
Ruokarouva Ylen Aamun kirjana
Fanita Syrjästäkatsojan tarinoita Facebookissa

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue teoksen alku

Enni Mustosen romaani Ruokarouva (Otava 2016) on saatavana painettuna teoksena ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 30,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 23,90 €, mutta kirja on saatavana etuhintaan 18,90 € aina 31.7.2016 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksetta.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.