emma_puikkonen_eurooppalaiset_unet

Emma Puikkonen: Eurooppalaiset unet

Viikon kirja on kotimainen uutuusromaani, Emma Puikkosen teos Eurooppalaiset unet. Se on saatavana painettuna teoksena ja e-kirjana. Tutustu teokseen: lue kirjan alku verkossa veloituksetta.

 

Emma Puikkosen Eurooppalaiset unet sijoittuu nimensä mukaan eri puolille Eurooppaa. Episodiromaani kertoo monenlaisia tarinoita, jotka kytkeytyvät toisiinsa ja liittyvät Euroopan lähihistorian tapahtumiin. Puolalainen rekkakuski Toma noukkii kyytiinsä nuoren liftarin, Johanneksen, jonka kanssa hän kokee maantiellä unohtumattoman näyn. Vuosia myöhemmin Johannes makaa sairasvuoteella ja saa ihmeellisen kyvyn nähdä minne ikinä haluaa. Unkarilainen Viktor matkustaa Berliiniin puoluekokoukseen ja tapaa siellä nuoren hollantilaisen Elinen. Samaan aikaan Kosovon Gornje Obrinjessa on tapahtumassa jotain peruuttamatonta. Entä jos Viktor voisi vaikuttaa kosovolaisen kylän kohtaloon?

Lumiomena-blogissa teosta kiitetään kielenkäytöstä, mutta pohditaan, onko tarinoita ja yksityiskohtia kenties hieman liikaakin. Ote bloggauksesta: ”Puikkonen on taitava sanankäyttäjä, jonka lauseita lukee ilokseen, ne ovat hiottuja ja paljon sanovia. Jotkut lauseet ovat niin hienoja, että niihin voisi pysähtyä, niistä voisi pakahtua. Teksti on kauttaaltaan mietittyä ja huolellista. Tapahtumat ovat mikrotasolla koskettavia, suurella tasolla historiasta tuttuja. Kokonaisuuden tarinapolut ovat yllätyksiä täynnä. ”

Turun Sanomissa arvellaan romaanin idean liittyvän Emma Puikkosen omaan elämään: ”On vain luontevaa, että monissa paikoissa elämässään asunut Emma Puikkonen kirjoittaa myös kirjan, jonka tapahtumapaikat vaihtuvat tiuhaan.”

Tutustu Emma Puikkosen Wikipedia-esittelyyn.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue kirjan alku

 

Emma Puikkosen romaani Eurooppalaiset unet (WSOY 2016) on saatavana painettuna teoksena ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on Lukulampun kaupassa 24,30 €. Tutustu ja osta täälläEi toimituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 15,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea veloituksetta kirjan alunE-kirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.