Kirjalliset vinkit elokuu 2014

Elokuun kirjalliset vinkit: tapahtumia ja uutuusteoksia

Elokuun tuo mukanaan paitsi arjen ja tummat illat myös paljon kirjatapahtumia ja uutuusteoksia. Katso vinkkimme ja kerro kommenttikentässä omasi!

 

Mukit joilla on tarina

 

 

Kuva Mukit joilla on tarina -näyttelystä.

Syntymäpäiväjuhlia Runokuun valossa

 

Tove Janssonin syntymästä tulee elokuussa sata vuotta – ja sitä juhlitaan. Lastenkirjainstituutti järjestää lauantaina 3.8. kaikille avoimen ja maksuttoman Tove 100 -juhlan; lisäksi Tampereen kaupunginkirjastossa on syksyllä Tove Jansson -luentosarja.

Aikuisten on vuoro juhlia Tovea seuraavana viikonloppuna. Tove Jansson -seura juhlii varsinaisena syntymäpäivänä eli 9.8. Helsingissä. Toven syntymäpäivillä käydään muun muassa jättämässä auringonkukkia taiteilijan entisen kodin ovelle ja julkaistaan Jansson-lukukokemuksista kertova nettijulkaisu. Lisätietoa tapahtumasta saa seuran verkkosivuilta sekä tapahtuman Facebook-sivulta.

Elokuussa Helsingissä loimottaa myös Runokuu. Runofestivaalien ohjelmassa on muun muassa runoesityksiä, kirjallisia kävelyjä sekä runoklinikkoja. Myös lapsille on tekemistä. Monipuolinen ohjelma löytyy täältä. Huomaa, että osa tapahtumista vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Tuusulassa vietetään 8.8. taiteiden yötä. Suomen suosituimmiksi nuortenkirjailijoiksi tituleeratut Salla Simukka ja Siri Kolu tapaavat silloin tahtojen taistossa, jossa heidän on tarkoitus kehua toisensa sanattomaksi. Lisätietoa tästä ohjelmanumerosta ja muista tapahtumista saa Tuusulan taiteiden yön sivuilta.

Pohjoisemmassa Suomessa päästään nauttimaan Muusajuhlista.  Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali houkuttelee yleisöä omien sanojensa mukaan ”seireenimäisillä ja tenhovoimaisilla” esiintyjillä. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelmatarjonnasta täältä.

 

 

Helmi Kekkonen Suojaton

Kirjapinot kasvavat

 

Syksy on tunnetusti myös aktiivista kirjanjulkaisuaikaa. Lukulamppu esittelee elo- ja syyskuun aikana eri kirjallisuuslajien parhaat uutuustärpit, joten tässä vain pari nostoa.

Lukulampun Mitä luet -haastattelusarjaankin osallistunut Helmi Kekkonen julkaisee  kolmannen teoksensa. Suojaton kertoo tytöstä, joka ei enää puhu – ja hiljaisuudesta ylipäätään. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Muun muassa Nanna-kettutyttö-teoksista tunnettu Tuuli Hypén kertoo nyt Nannan pikkuveljen tarinan. Veikan metsäretki on kaikenikäisille sopiva satukirja. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Jodi Picaultin ystäville – englanniksi lukeville ystäville – on tarjolla uusi romaani, Larger than Life. Tutustu tähän ja muihinkin Picaultin teoksiin (englanniksi) täällä.

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuvat: kustantajat ja tapahtumajärjestäjät, Mukit joilla on tarina -näyttelykuva Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Kerro oma vinkkisi kiinnostavasta uutuuskirjasta tai kirjallisesta tapahtumasta tai nähtävyydestä!

 

 

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.