elokuu_2017_uutuuskirjat_kirjallisuustapahtumat

Elokuun kirjalliset vinkit: sficiä, satutaidetta ja uutuuskirjoja

Alkanut elokuu on hyvä kirjakuukausi! Katso tapahtuma- ja kirjavinkit.

 

Scifiä ja runoutta

Science fiction -tapahtuma Worldcon 75 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 9.–13.8.2017. Tutustu tapahtumaan ja sen ohjelmaan.

Helsingissä järjestetään myös vuosittain runofestivaali Runokuu. Tänä vuonna sen ajankohta on 21.–27.8.2017. Tutustu tapahtumaan ja sen ohjelmaan.

Alexander Lindebergin muun muassa Pessistä ja Illusiasta tuttua satutaidetta ja kuvituksia voi ihastella niin ikään Helsingissä. Tuomiokirkon kryptan Lindeberg-näyttely on avoinna 20.8.2017 saakka. Lisätietoja näyttelystä.

Elokuu on taiteiden öiden aikaa monilla paikkakunnilla. Tutustu esimerkiksi Hämeenlinnan ja Turun Taiteiden öiden ohjelmatarjontaan; Sysmässä on 11.8.2017 Kirjojen yö.

 

1elokuu

Elokuun uutuuskirjoja

Kirjasyksy 2017 alkaa monipuolisesti. Keräsimme yhteen vinkkejä aikuisten kaunokirjallisuuden puolelta.

Kjell Westön sukupolviromaani Rikinkeltainen taivas on juuri ilmestynyt. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Myös Anni Kytömäen odotettu romaani Kivitasku on jo myynnissä. Teoksen sanotaan yhdistävän teemoillaan suomalaisen kallioperän ja ihmisaivot, ihmisen perustan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Pasi Ilmari Jääskeläisen  Väärän kissan päivä pohtii muistamisen ja unohtamisen rajoja: onko elämämme omamme vai olemmeko vain muistojemme summa? Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa kertoo parisuhteesta ja kipeästä luopumisesta. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Ben Kallandin esikoisromaani Vien sinut kotiin kertoo perhetarinan uskonnollisesta yhteisöstä. Se asettaa vastakkain uskonnon säännöt ja perheenjäsenten välisen rakkauden. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Everstiluutnantti Allen Forrester saa vuonna 1885 elämänsä mahdollisuuden, kun hänet määrätään johtamaan retkikunta Alaskan Wolverinejoen yläjuoksulle. Lumilapsi-romaanista tunnetun ja palkitun Eowyn Iveyn toinen romaani Maailman kirkkaalle laidalle kertoo rakkaudesta, seikkailusta ja selviytymisestä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Islannissa ei ole perhosia on virolaisen Kätlin Kaldmaan ensimmäinen suomenettu romaani. Se kertoo ihmistarinoita satumaisesta, erikoislaatuisesta Islannista. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

islannissa_ei_ole_perhosia

 

Teksti: Lukulampun toimitus/ Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

Kerro oma meno- tai kirjavinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.