elina_pitkakangas_kuura

Elina Pitkäkangas: Kuura

Viikon kirja on Elina Pitkäkankaan teos Kuura. Lukiolaisista ystävyksistä kertova Kuura sekoittaa arkiset tapahtumat ja yliluonnollisen. Turun lähistölle sijoittuva romaani ammentaa tiivistunnelmaisen tarinansa klassisista ihmissusimyyteistä. Nykypäivän Suomeen sijoittuvassa kertomuksessa pedon ja ihmisen kahtiajako on pelkkä veteen piirretty viiva.

 

Elina Pitkäkangas on valmistunut humanististen tieteiden kandidaatiksi yleinen kirjallisuustiede pääaineenaan, ja Kuura on hänen esikoisromaaninsa. Kuurassa lukiolaiset Inka ja Aaron elävät suojattua elämää Turun kupeessa sijaitsevassa, muurin ympäröimässä Kuurankeron pikkukaupungissa, jossa ihmissusiin törmää enää vain uutisissa tai historiankirjoissa. Tasainen arki saa kuitenkin säröjä, kun Inkan pikkuveli joutuu vakavaan onnettomuuteen. Pelko rakkaan menettämisestä pakottaa Inkan etsimään apua muurin varjoisalta puolelta, kylmästä susien yöstä. Teko repii auki salaisuuden, jonka seuraamuksilta edes Aaron ei voi välttyä – etenkään sen jälkeen, kun mukaan vedetään suloinen, pedontuoksuinen Matleena. Onko parempi varjella suurempaa hyvää vai rikkoa asetettuja rajoja rakkaimpiensa vuoksi?

Kuurasta ja sen vastaanotosta saa lisätietoa esimerkiksi kirjan Facebook-sivun kautta. Kirjailija on nostanut esiin esimerkiksi Päiväunien salainen elämä -blogin arvion, jossa kiitellään erityisesti hahmojen kuvausta: ”Kirjan päähenkilöissä on virkistävää rosoisuutta. Pitkäkangas uskaltaa lähteä pois pararomanssien tutuista kaavoista. Inkan hahmo erityisesti aiheuttanee lukijoissa inhoa, ärtymystä ja jakaa mielipiteitä. Hän on manipuloiva, itsevarma, mustasukkainen ja tasapainottelee protagonistin ja antagonistin rooleissa pitkin kirjaa.”

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

 

Elina Pitkäkankaan romaani Kuura (Myllylahti 2016) on saatavana painettuna teoksena ja e-kirjana.

Painetun, kovakantisen teoksen hinta on 24,30 €. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksettaE-kirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.