elena_ferrante_uuden_nimen_tarina

Elena Ferrante: Uuden nimen tarina

Viikon äänikirjamme on Elene Ferranten kehutun Napoli-sarjan toinen osa Uuden nimen tarina. Teos on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

 

Elena Ferrante kuuluu Italian tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin nykykirjailijoihin – tosin kyseessä on taiteilijanimi, eikä kirjailijasta sen takana tiedetä juuri mitään.

Yhtä kaikki, Ferranten Napoli-sarja on ollut suuri menestys. Ensimmäinen osa Loistava ystäväni esitteli Lilan ja Elenan, ystävykset sotienjälkeisessä ja köyhässä Napolissa. Lila on jo pikkutyttönä peloton, uhmakas ja huippuälykäs, Elena taas epävarma tarkkailija. Sarjan toisessa osassa Uuden nimen tarina ystävykset aikuistuvat.

Lahjakkaan Lilan isä ei halua maksaa tyttären koulutusta, mutta Elena onnistuu pääsemään opin tielle. Lila päätyy naimisiin ja perheyrityksen palvelukseen mutta Elena ponnistelee irtautuakseen kasvuympäristönsä paineista. Lila nousee älynsä ja tarmonsa ansiosta lähiympäristönsä vaikuttajaksi sillä aikaa kun Elena seilaa 1960-luvun Italian opiskelijaliikkeen poliittisissa tuulissa. Molemmat kapinoivat taustansa aiheuttamia rajoja vastaan omalla tavallaan.

Me Naiset -lehti on kirjoittanut Uuden nimen tarina -romaanista otsikolla ”Tätä on odotettu”. Lehti arvioi romaanin sarjan aloitusosaa paremmaksi: ”Kakkososa on ehkä jopa ykköstä parempi; nuorten aikuisten maailma on kiinnostavampaa ja moniulotteisempaa kuin lasten.” Lue koko arvio.

Teosta on esitelty ja arvioitu myös Kirja vieköön -blogissa. Bloggari kertoo lukemisen alkaneen hieman tahmeasti, mutta kirjan temmanneen sitten mukaansa. Hän kirjoittaa: ”Tuntui kuin olisi ollut keskellä kaikkea tuota melskettä ja mekastusta. Henkilöhahmot olivat eläviä – -” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

Elena Ferranten Uuden nimen tarina: nuoruus (Storia del nuovo cognome, WSOY 2017, suom. Helinä Kangas) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 18 t 41 min, lukija on Erja Manto. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.  Sekä äänikirjoja että e-kirjoja voi ostaa itselle tai lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 27,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

Lue myös Lukulampun kirjaesittely Elena Ferranten teoksesta Loistava ystäväni.  Loistava ystäväni on myös saatavana äänikirjana, e-kirjana sekä painettuna teoksena.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.