elena_ferrante_ne_jotka_lahtevat_ja_ne_jotka_jaavat

Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät

Viikon äänikirja on Elena Ferranten Napoli-sarjan kolmas osa Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät. Teos on saatavana myös e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

 

Elena Ferranten Napoli-sarja on noussut suureen suosioon Suomessakin. Sarjan kolmannessa osassa Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät kerrotaan Euroopan kuohuvista vuosista 1960-1970-lukujen taitteessa.

Napoli-sarjan päähenkilöt Elena ja Lila ovat nyt aikuisia ja elävät keskenään varsin erilaista elämää. Lila on eronnut ja työskentelee makkaratehtaalla karuissa oloissa. Elena taas on julkaissut esikoisteoksensa ja päässyt sen menestyksen myötä oppineiden ja varakkaan sivistyneistön piireihin.

Tässäkin Napoli-sarjan osassa on tarkkanäköistä ajan ja ystävyyden havainnointia. Kirjailija Anita Konkka on kirjoittanut Napoli-sarjan avausosasta näin: ”Elena Ferrante on niin etevä kirjailija, että hän saa ihmiset, paikat ja tapahtumat tuntumaan todellisilta, vaikka ne ovat fiktiota, kuten sarjan englanninkielisen laitoksen alussa muistutetaan lukijaa.” Lue koko kirjoitus.  Myös Reader, why did I marry him? -blogin kirjoittaja on ihastunut sarjaan, ja erityisesti tähän kolmanteen osaan, jonka hän on lukenut englanniksi: ”Elenaa ja Lilaa tarkastellaan niin läheltä, että mitään heistä ei jää piiloon. Tarinan imua on mahdoton vastustaa, joten ei kannata rääkätä itseään tarttumalla tähän kirjaan silloin, kun lukuaika on kortilla. Ferranten Napoli-sarjasta on sanottu, että mitään sen kaltaista ei ole aiemmin kirjoitettu. Edellinen lause ei ole pelkkää markkinointia, joten en näe mielekkääksi asettaa sitä kyseenalaiseksi, ellei joku esittele minulle teossarjaa, jossa naisten välistä ystävyyttä on kuvattu Ferrantea tarkemmin.” Lue koko blogiarvio.

Katso Ellena Ferranten kirjasarjan traileri:

Kuuntele äänikirjan alku

 

Elena Ferranten Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät (Storia di chi fugge e di chi resta, WSOY 2018, suom. Helinä Kangas) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 12,90 € 31.1.2018 saakka. Kirjan pituus on 16 h 39 min, lukija on Erja Manto. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 9,90 € 31.1.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 29,30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

Tutustu myös muiden Ferranten kirjojen esittelyihin Lukulampussa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.