elena_ferrante_loistava_ystäväni

Elena Ferrante: Loistava ystäväni

Viikon kirja on Elena Ferranten Loistava ystäväni. Sotienjälkeiseen Napoliin sijoittuva teos on kansainvälinen bestseller ja kirjasarjan avausosa. Loistava ystäväni on saatavana painettuna sekä e- ja äänikirjana. Tutustu teokseen ja lue sen alku veloituksetta.

 

Elena Ferrante on taiteilijanimi, eikä kirjailijan oikeaa henkilöllisyyttä tunneta. Kirjailija antaa harvoin haastatteluja, eikä hänestä tiedetä juuri muuta kuin että hän on todennäköisesti napolilainen nainen ja äiti.

”Ferranten lause on lyhyt, ja hän keskittyy havannoimaan päähenkilöidensä kompleksista ystävyyssuhdetta. Kirjojen psykologinen tarkkuus, pitkät lapsuudenkuvaukset ja se, että Elenan ja Lilan seikkailut jatkuvat neljässä eri kirjassa, tuovat mieleen norjalaisen kohukirjailijan Karl Ove Knausgårdin”, Ferranten tyyliä kuvaillaan Kauppalehden artikkelissa. Samassa artikkelissa kerrotaan, että Ferranten teoksia on käännetty kymmenillä kielille ja ne ovat myyneet uskomattomia määriä esimerkiksi Yhdysvalloissa. Lue koko artikkeli.

Loistava ystäväni kertoo kahden tytön särmikkäästä ystävyydestä sotienjälkeisessä köyhyyden kurittamassa Napolissa. Lila on jo pikkutyttönä peloton, uhmakas ja huippuälykäs, Elena taas epävarma tarkkailija. Mutta yhdessä tytöissä on voimaa selvitä miesten hallitsemassa yhteisössä, jossa naiset taistelevat tilastaan ja jossa väkivalta on jokapäiväistä. Tyttöjen keskinäinen kilpailu ja kateus potkii heitä eteenpäin, mutta luja yhteenkuuluvuus ei horju koskaan. Ystävysten kautta Ferrante kuvaa koko sodanjälkeistä Italiaa ja yhteiskunnan rajua muutosta, mutta erityisesti ihmispsyyken ristiriitaisuutta ja monimutkaisuutta.

Lumiomena-blogissa Loistava ystäväni –lukukokemusta kuvataan vaikuttavaksi: ”Loistava ystäväni on juonivetoinen, muttei yksioikoinen, vaan silkkaa lukunautintoa: Ystävyyden kuvauksen rinnalla kulkee tarina ihmiselon kurjuudesta ja kirkkaudesta, sekä sodanjälkeisestä Italiasta. Ferrante saa sekä romaanihenkilönsä että Napolin elämään tavalla, että jatko-osaa odottaa uteliaana ja ennen kaikkea innokkaana. ” Lue koko blogiarvio.

Lue Elena Ferranten esittely Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue teoksen alku

Elena Ferranten romaani Loistava ystäväni (L’amica geniale, suom.  Helinä Kangas, julk. WSOY 2016) on saatavana painettuna teoksena, e-kirjana sekä äänikirjana.

Painetun teoksen hinta on 23,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 16,90 €, mutta kirja on saatavana etuhintaan 9,90 € aina 14.8.2016 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksetta.

Äänikirjan hinta on Elisa Kirjassa 19,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.