elena_ferrante_hylkäämisen_päivät

Elena Ferrante: Hylkäämisen päivät

Viikon äänikirjamme on Elena Ferranten Hylkäämisen päivät. Ferranten varhainen romaani hylätyn naisen tunteista on juuri ilmestynyt uutena laitoksena. Teos on saatavana myös e-kirjana ja painettuna.

 

Elene Ferrante on salaperäinen, taiteilijanimellä kirjoittava italialaiskirjailija. Hänet tunnetaan erityisesti Napoli-sarjasta.

Hylkäämisen päivät alkaa melko tavanomaisesta tilanteesta: perheenäiti Olgan elämä mullistuu, kun hänen aviomiehensä ilmoittaa ilman ennakkovaroituksia lähtevänsä. Ferrante kuvaa Olgan elämää ja tunteita tarkalla otteella, kliseisiin sortumatta.

”Intensiteetti, jolla Ferrante kuvaa mielentiloja, tapahtumia, kytköksiä, todellisen ja epätodellisen huojuvaa raja-aitaa, on massiivinen ja hurja, peräänantamaton, ajoittain hypnoottinenkin. Romaanin kieli on välillä hyvinkin lyyristä ja venyy toisaalta myös rivouksiin ja kaksimielisyyksiin”, on kuvailtu Kiiltomadossa teoksen ilmestyttyä suomeksi ensimmäisen kerran. Lue koko kirja-arvio.  Leena Lumi kirjoittaa kirjablogissaan uudesta laitoksesta: ”Tätä ei voi jättää kesken. Tulevan suosikkikirjailijan tarinankertojan lahja tulee kirjasta ilmi, mutta tyyli on jo aiheenkin ja tiiviyden takia raastavampi kuin Napoli –sarjassa.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Elena Ferranten Hylkäämisen päivät (I giorni dell’abbandono, Avain 2004/WSOY 2017, suom. Taru Nyström, vuoden 2017 uuden laitoksen suomennoksen tarkistanut Alice Martin) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 7 h 23 min, lukija on Erja Manto. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 21,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseeen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.