Eino Leino äänikirjat ja ekirjat

Eino Leinoa äänikirjoina: runoja ja proosaa

Eino Leinon ja runon ja suven päivän kunniaksi myös viikon äänikirjamme on Einoa Leinoa. Koska hänen teoksiaan löytyy runsaasti äänikirjoina – ja myös e-kirjoina – emme tällä kertaa valinneet esittelyyn yhtä tiettyä teosta, vaan esittelemme Eino Leinon tuotantoa laajemmin. Kuuntele ääninäytteitä ja lue lukunäytteitä kauttamme!

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kauneimmat, rakastetuimmat runot

 

Moni tuntee Eino Leinon etenkin runoudesta. Elisa Kirjalla on myynnissä moniosainen Kauneimpia runoja -kokoelma, joka kokoaa Leinon runoutta eri teemojen alle. Esimerkiksi osa 17, Auringonsäteiden laulu , sisältää runot Aamun toivossa, Airut, Auringonsäteiden laulu, Erinomainen maa, Harha, Hautojen keskellä, Henki, Joutotyötä sekä Juhannus v. 1918.

Tutustu runoteoksiin täällä. Kauneimmat runot -kokoelman äänikirjat on lukenut Ritva-Liisa Elivuo. Kunkin teoksen kohdalla on luettelo, mitä runoja äänikirja sisältää ja Näyte-kohdasta löytyy ääninäyte. Myös esimerkiksi Helkavirsiä on ilmestynyt äänikirjana Hannu Huuskan lukemana. Jussi Chydenius on lukenut Eino Leino -kokoelman Kauneimpia runoja rakkaudesta.

Runoäänikirjojen hinnat vaihtelevat vajaasta kymmenestä eurosta vajaaseen kahteenkymmeneen euroon. Kauneimpia runoja -sarjan osat maksavat Elisa Kirjalla 9,10 €/kpl.

 

Eino Leinon koskettavat eläintarinat

Elisa Kirjan äänikirjavalikoimassa on myös kolme Eino Leinon eläintarinaa: Mesikämmen, Musti sekä Ahven ja kultakalat.

Suomalaisen kirjallisuuden seura on julkaissut nämä teokset yhtenä niteenä (SKS 1995). Leinon eläintarinat ovat hänen kultakaudeltaan ja eheitä, sujuvia sekä hyvin vertauskuvallisia kertomuksia. Tuija Takala kirjoittaa yhteisniteen alkupuheessa:

 

Eläintarinat-nimitys kaventaa Leinon allegorioita, ja tätä pahoitteli kirjailija itsekin. Mesikämmentä hän piti yhtenä persoonallisimmista teoksistaan, ja Ahven ja Kultakalat on ”hyvin persoonallinen, vertauskuvallinen kertomus omien kokemusteni maailmasta”. Tämän totesivat jo monet aikalaisetkin, ja he myös korostivat, että näissä kolmessa teoksessa käsitellään yleensä ihmiselämää ja erityisesti tekijän omaa elämää.

 

Esimerkiksi Mesikämmen on nopealukuinen tarina orvoksi jäävästä ja kesyyntyvästä karhunpennusta, jonka tie kulkee köyhän torpan lemmikistä sirkuskarhuksi. Tarinaa voi pitää kertomuksena karhusta, tai kertomuksena ihmisyydestä: rahan- ja vallanhimosta, kuuluisuudesta, yhtäältä ystävyydestä ja uskollisuudesta omia juuriaan, lähtökohtiaan kohtaan. Se puhuttelee nykylukijaakin, sellaistakin, joka ei peilaa tarinaa Leinon elämäntarinaan.

Mesikämmen, Musti sekä Ahven ja kultakalat maksavat äänikirjoina 9,10 €/kpl.

 

Ilmaisia e-kirjoja

 

Kannattaa tutustua myös Eino Leino -e-kirjavalikoimaan: Leinon Kootut teokset eli Leinon tuotanto sähköisessä muodossa on luettavissa ja ladattavissa ilmaiseksi Elisa Kirjalla. Tutustu ja lue lukunäytteitä täällä. Kunkin teoksen tiedoissa on kerrottu, mitä teoksia kyseinen osa sisältää.

Vinkki: Elisa Kirjan Ilmaiset klassikot -kategoriasta löytyy kymmeniä teoksia, niin kotimaisia kuin ulkomaisia teoksia. Kirjat ovat pääosin e-kirjoja, mutta mukana on äänikirjojakin. Tutustu täällä. 

 

Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Maanantainen Mitä luet? -juttusarjamme on kesätauolla. Esittelemme sen ajan joka maanantai Viikon äänikirjan Elisa Kirjasta: tiedossa on poimintoja niin uutuuksista kuin klassikoistakin.  Viikon kirja -artikkelisarjamme, jossa esitellään ajankohtaisia, sekä painettuna että e-kirjana saatavia, teoksia löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.