metsän_salainen_elämä_vuoden_luontokirja

Eeva-Liisa Hallanaro, Saija Kuusela, Aino Juslén, Terhi Ryttäri: Metsän salainen elämä

Viikon kirjamme on Eeva-Liisa Hallanaron, Saija Kuuselan, Aino Juslénin ja Terhi Ryttärin Metsän salainen elämä. WWF:n vuoden 2016 luontokirjaksi valittu teos on saatavana painettuna ja e-kirjana. Lue e-kirjan alku.

 

Metsän salainen elämä johdattaa nimensä mukaisesti metsään. Kirjan näkökulma on hieman yllättäväkin: päähuomio on pienissä eliöissä ja eläimissä, joita emme välttämättä huomaisi tai edes ajattelisi metsässä. ”Joku kärkkyy kyytiä lentävältä hyönteiseltä, toinen jakautuu osiin päästäkseen esteen läpi. Yksi säihkyy kuin jalokivi ja toinen muistuttaa hyytelökasaa. Tutuiksi tulevat esimerkiksi loispistiäiset, limasienet, sääsket, lepakot sekä monenkirjavat lahottajat”, sanotaan kirjan esittelypuheessa.

WWF valitsee vuosittain vuoden luontokirjan. Eeva-Liisa Hallanaron, Saija Kuuselan, Aino Juslénin ja Terhi Ryttärin toimittaman teoksen valitsi tämän vuoden parhaaksi luontokirjaksi professori Helena Ranta.

Ranta kertoi perusteluissaan hämmästyneensä kirjan, ja metsän, monimuotoisuutta ja toivovansa, eettä uudet ja vanhat luonnonystävät viettäisivät aikaa kirjan parissa. Ranta löysi kirjaa lukiessaan suosikkinsa, jonka haluaa metsässä nähdä: ”Kaikista uusista ja jännittävistä tuttavuuksista toivon joskus näkeväni luonnossa suomenkultiaisen.”

Lue lisää perusteluista ja kirjasta WWF:n sivuilla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Eeva-Liisa Hallanaron, Saija Kuuselan, Aino Juslénin ja Terhi Ryttärin toimittama Metsän salainen elämä (Gaudeamus 2016) on saatavana painettuna sekä e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 31,20 € Lukulampun kaupassa. (Painos on myyty loppuun, mutta seuraava on tulossa 15.12.2016). Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 28,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. Myös e- ja äänikirjoja voi antaa lahjaksi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.