eeva_kilpi_talvisodan_aika

Eeva Kilpi: Talvisodan aika

Viikon äänikirjamme johdattaa sota-aikaan ja kirjailija, runoilija Eeva Kilven lapsuusmuistoihin. Koskettava Talvisodan aika on saatavana äänikirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku!

 

Eeva Kilpi on julkaissut yli kolmekymmentä teosta, ja teoksia on käännetty useille kielille. Kilven tuotannossa ovat alusta saakka olleet tärkeinä teemoina sota-aika, luonto ja ihmissuhteet. Lue kirjailijan esittely Wikipediasta.

Talvisodan aika on muistelmaromaani. Se aloittaa Muistojen aika -romaanisarjan, jonka muut osat ovat Välirauha, ikävöinnin aika ja Jatkosodan aika.

Talvisodan aikaa on luonnehdittu kaunokirjalliseksi dokumentiksi. Isä kertoo eräänä aamuna Hiitolassa, Raivattalan kylässä, että tulee sota. Nuori Eeva-tyttö kuuntelee ja koettaa ymmärtää. Hän kertoo, mitä tapahtui syksystä 1939 kevääseen 1940 tässä perheessä ja suvussa, Karjalassa, Suomessa. Kirja antaa elävän ja vilpittömästi kerrotun kuvan kotirintamasta.

Täällä toisen tähden alla -blogissa on esitelty ja analysoitu Muistojen aika -sarjaa perusteellisesti. Kirjoittaja päättää kirjoituksensa kiitokseen: ”Sota-aikaan sijoittuvien muistelmien suuressa virrassa Kilven muistelmat erottuvat edukseen pohdiskelevuutensa ansiosta. Hän ei tyydy nostamaan esiin vain tapahtumia, vaan yrittää ymmärtää tapahtunutta ja etsiä yhteyksiä asioiden välillä. Hän osoittaa muistelmien subjektiivisen luonteen, sen miten ne perustuvat yhden ihmisen kokemuksiin ja hänen todellisuuteensa. Hienoa ja koskettavaa luettavaa.” Lue koko blogiarvio.

Helsingin Sanomat on aikoinaan luonnehtinut Eeva Kilven trilogiaa ”katkeruuden hallituksi analyyksiksi”. Jukka Petäjä kiteyttää: ”Nyt alkaa suomalainen sotakirjallisuus olla koossa. Nyt, kun Eeva Kilpi on edennyt lapsuutensa kokemusten kuvaamisessa jatkosotaan ja rauhantekoon. Ilman koko trilogiaa – Talvisodan aika, Välirauha, ikävöinnin aika, Jatkosodan aika – kuva suomalaisesta sodasta jäisi auttamatta vaillinaiseksi.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

Eeva Kilven Talvisodan aika (WSOY 1989) on saatavana äänikirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 9,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 6 h 27 min, lukija on Liisi Tandefelt. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella kirjan alun veloituksetta.

Myös teoksen jatko-osat on julkaistu äänikirjoina. Tutustu niihin sekä Eeva Kilven e-kirjoina saataviin teoksiin täällä.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi.

Painetun, pehmeäkantisen, teoksen hinta on 9,30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Tutustu myös muuhun Eeva Kilven tuotantoon kaupassamme.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.