Crimetime Gotland -dekkarifestivaalit

CrimeTime Gotland

Seuraa Gotlannin dekkarifestivaaleja Lukulampussa

 

 

Gotlannissa järjestettiin elokuussa 2015 monipuolinen dekkaritapahtuma, Crimetime Gotland. Lukulamppu oli mukana dekkarifestivaaleilla yhteistyössä Gummeruksen kanssa. Toimittajamme teki festivaalien aikana kirjailijahaastatteluja ja jakoi kuulumisia myös Lukulampun sosiaalisen median kanavissa. Tervetuloa mukaan festaritunnelmiin!

Mistä on kyse?

 

Crimetime Gotland kokosi yhteen tunnetut dekkaristit ja dekkarien lukijat. Ohjelmassa oli haastatteluja, työpajoja, kiertoajeluja… paljon kaikkea kirjaimellisesti jännittävää.

Tapahtuman ohjelma ja kirjailijatiedot löytyvät Crimetime Gotland -sivustolta. Tutustu esimerkiksi kirjailijatietoihin. Tapahtumalla on myös Facebook-sivu.

Lukulamppu tapasi festivaalien aikana Anna Janssonin, Anne Holtin sekä Jussi Adler-Olsenin.

Ensitunnelmia Gotlannista. Kuva: Taika Dahlbom

Ensitunnelmia Gotlannista. Kuva: Taika Dahlbom

Kirjailijahaastattelut Gotlannista

Anna Jansson Crimetime Gotland dekkarifestivaaleilla kuva Lukulamppu Taika Dahlbom

Anna Jansson kertoo työstään, kirjoistaan, elämästään ja rakkaudestaan Gotlantiin

Lue haastattelu.

 

Jussi Adler-Olsen Crimetime Gotlannissa kuva Taika Dahlbom

 

Jussi Adler-Olsen puhuu lapsuudestaan, Tanskan yhteiskunnallisista ongelmista, työstään sekä suhteestaan kirjojensa lukijoihin

Lue haastattelu.

 

Anne Holt kuva Taika Dahlbom

Anne Holt arvostaa vahvoja naisia, työskentelee kurinalaisesti, kieltää veljeään kirjoittamasta, eikä itse – loistouutinen lukijoille! – aio koskaan lopettaa kirjoittamista

Lue haastattelu!

Muita festarikuulumisia

Crimetime_avustaja

Visbyssä tapahtuu!

Ulla Eliasson asuu Visbyssä ja toimii Crimetime Gotland -dekkarifestareilla vapaaehtoisena avustajana. Vaikka Anna Janssonin dekkareista voisi päätellä, että visbyläiset ehtivät kesän aikana kyllästyä kaupungilla vaelteleviin turisteihin, keskustassa asuva Eliasson tykkää kesäisestä vilinästä.

–Dekkarifestarit tuovat elämää kaupunkiin, se on ihanaa! hän hehkuttaa.

Festariapulaisen homma ei ole erityisen hohdokasta. – Olen kirjoittajakoulussa avustamassa ja tehtävät liittyvät varmaankin kynien jakamiseen, tai vastaavaan. Minusta on kuitenkin hienoa olla mukana tekemässä tätä fantastista tapahtumaa, kokemuksena tämä on todella ainutkertainen! (kuva ja haastattelu: Taika Dahlbom.)

 

Carina Nunstedt

Festarijohtaja on väsynyt mutta onnellinen

Carina Nunstedt, Crimetime Gotland -dekkarifestivaalin johtaja, kertoo kuulumisiaan dekkaritapahtuman lopuksi.

– Olen väsynyt mutta onnellinen, summaa dekkarifestivaalien johtaja viimeisen ohjelmanumeron loppumisen jälkeen.

Ensimmäinen Crimetime Gotland oli menestys, sillä festivaaleilla viihtyivät niin yli 2000 festivaalikävijää kuin viitisenkymmentä kirjailijaakin. Ohjelmanumeroissa puhuttiin murhista, mutta ulkona nautittiin porottavasta auringonpaisteesta ja keskiaikaisen Visbyn kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Crimetime Gotland järjestetään ensi vuonna18.–21. elokuuta 2016. Nunstedt suunnittelee, että festareille saataisiin esiintymään huippunimekkäitä kirjailijoita koko maailmasta.

– Unelmani on, että ensi vuonna saisimme paikalle Gillian Flynnin, Dennis Lehanen, Stephen Kingin, Henning Mankellin ja Jo Nesbøn.

Työ näiden unelmien toteuttamiseksi alkaa heti huomenna. (kuva ja haastattelu: Taika Dahlbom.)

 

 

Lisää kuvia ja kuulumisia Lukulampun Facebook-sivun Crimetime Gotland -kuva-albumista. Mukana kuvia ja kommentteja kirjailijoilta ja muulta festivaaliväeltä.sisaltoalue_mainospalkki

Crimetime Gotlanti -tapahtumaan liittyvät kirjailijahaastattelut  julkaistaan osana Lukulampun ja Gummeruksen sisältömarkkinointikampanjaa. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

Teksti: Lukulampun toimitus, kuva: Crimetime Gotland / www.gotland.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.