aura_korppi_tommola_miina_sillanpää_edelläkävijä

Aura Korppi-Tommola: Miina Sillanpää. Edelläkävijä

Viikon kirjamme on Miina Sillanpään elämäkerta. Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen naispuolinen ministeri ja pitkäaikainen kansanedustaja, jonka tarina kulki köyhästä torpan tytöstä suomalaisen politiikan tasa-arvon symboliksi. Professori Aura Korppi-Tommolan kirjoittama teos Miina Sillanpää. Edelläkävijä on saatavana painettuna ja e-kirjana.

 

Miina Sillanpää (4.6.1866–3.4.1952) oli suuri kansalaisvaikuttaja, jolla oli poliittisen työnsä ohella paljon myös lukuisia vapaaehtoisia yhteiskunnallisia tehtäviä. Miina Sillanpään seuran sivuilla todetaan, että ”Miina Sillanpään aika kattaa myös kaikki Suomen historian ja politiikan dramaattiset vaiheet: autonomian ajan päättyminen, kansalaissodan aika, oikeistoradikalismin nousu 1930-luvulla, talvisota, jatkosota”. Lisäksi kerrotaan, että moni Sillanpään aloittama työ jatkuu yhä. Tutustu Miina Sillanpään nimikkoseuraan.

Miina Sillanpää. Edelläkävijä -teoksen kirjoittaja Aura Korppi-Tommola on lastensuojelun ja naishistorian tutkija. Elämäkerta kertoo, kuinka muun muassa naisten oikeudet ja lastensuojelu ovat kehittyneet Sillanpään aikana ja sen jälkeen. Samalla valaistaan ihmisoikeuksista käytävää kansainvälistä keskustelua, jonka äänenpainot ovat nykyään hämmästyttävän samanlaisia kuin Sillanpään aikaan.

Yle on haastattelut sosiaalineuvos Ritva Karinsaloa Miina Sillanpään seuran hallituksesta. Karinsalo toteaa, että Sillanpää löytäisi todennäköisesti sekä hyviä että huonoja asioita meidän ajastamme, nyky-Suomesta:

– Varmasti hän olisi tyytymätön siihen, miten köyhyys on lisääntynyt ja eriarvoisuuden määrä kasvanut. Sitä hän ei katselisi suopein silmin, koska ajoi naisten oikeaa asemaa yhtenäisessä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Karinsalo arvelee, että etenkin naisten aseman kohentuminen ilahduttaisi Sillanpäätä. Lue koko haastattelu.

Annelin kirjoissa -blogissa kiitetään teoksen Minna Sillanpää. Edelläkävijä tuoretta otetta: ”Korppi-Tommolan upeassa kirjassa toistuu Miina Sillanpään vaatimus, jonka mukaan vain paras on kyllin hyvää. Köyhillä naisilla tuli olla oikeus puhtauteen, lämpöön, laatuun ja kauneuteen siinä missä muillakin.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Aura Korppi-Tommolan Miina Sillanpää. Edelläkävijä (SKS 2016) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 22,10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 18,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.